Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Αλλάζουν από τη Δευτέρα τα δρομολόγια των λεωφορείων – Ποιες γραμμές καταργούνται
[Reader]: Αλλάζουν από τη Δευτέρα τα δρομολόγια των λεωφορείων – Ποιες γραμμές καταργούνται

[Reader]: Αλλάζουν από τη Δευτέρα τα δρομολόγια των λεωφορείων – Ποιες γραμμές καταργούνται

Αλλάζουν από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου λεωφορειακές γραμμές και δρομολόγια του ΟΑΣΑ.

Στόχος είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και η αποδοτικότερη λειτουργία των δημοσίων συγκοινωνιών σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.

Πλέον δίνεται έμφαση στη λειτουργία αξονικών γραμμών που διέρχονται από τους κύριους οδικούς άξονες της Αθήνας και στη διασύνδεση λεωφορειακών γραμμών με τους σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς.

Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν τμηματικά, από τον Οκτώβριο του 2019 και θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2020.

Στην πρώτη φάση που ξεκινά από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου θα ισχύσουν οι ακόλουθες τροποποιήσεις στο δίκτυο των λεωφορειακών γραμμών:

054: Περισσός – Ακαδημία – Μεταμόρφωση

Διαχωρισμός της λεωφορειακής γραμμής 054 (Περισσός – Ακαδημία -Μεταμόρφωση) σε δύο νέες λεωφορειακές τροφοδοτικές γραμμές 054 (Περισσός – Λαμπρινή – Πολυτεχνείο) και 211 (Μεταμόρφωση – Ακαδημία).

Ο διαχωρισμός της αρχικής λεωφορειακής γραμμής 054 πραγματοποιήθηκε, ώστε να επιτευχθεί καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων των Δήμων Νέας Ιωνίας, Γαλατσίου, Βύρωνα και Υμηττού, αποκόπτοντας το τμήμα διαδρομής στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στο οποίο παρατηρούνται καθυστερήσεις.

Η κάλυψη των μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από την υφιστάμενη γραμμή 054, στο τμήμα διαδρομής της στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιείται από το υφιστάμενο δίκτυο τρόλεϊ και μετρό.

732: Άγιος Φανούριος – Ακαδημία – Ζωοδόχος Πηγή

Διαχωρισμός της λεωφορειακής γραμμής 732 (Άγιος Φανούριος – Ακαδημία – Ζωοδόχος Πηγή) σε δύο νέες λεωφορειακές τροφοδοτικές γραμμές: 732 (Άγιος Φανούριος – Χαλκοκονδύλη) και 214 (Ζωοδόχος Πηγή – Ακαδημία).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!