Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Αλλάζει μορφή το αεροδρόμιο της Μυκόνου
[Reader]: Αλλάζει μορφή το αεροδρόμιο της Μυκόνου

[Reader]: Αλλάζει μορφή το αεροδρόμιο της Μυκόνου

Στόχος της Fraport Greece που υλοποιεί εκεί επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ, είναι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες – στις αρχές του 2021- το αεροδρόμιο όχι μόνο να μπορεί να εξυπηρετεί γρήγορα περί το 1 εκατ. επιβάτες ετησίως αλλά και να αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό «κόσμημα» για το πιο τουριστικά δημοφιλές νησί της χώρας.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια που παρουσιάστηκαν επίσημα στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων την περασμένη Δευτέρα. Ο σχεδιασμός αντλεί έμπνευση από τους περιστερώνες του Αιγαίου αλλά και τις κλειστές αυλές που άφηναν το φώς αλλά προστάτευαν από τους έντονους ανέμους που επικρατούν στο νησί. Όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι των αρχιτεκτονικών γραφείων που επιμελήθηκαν τα σχέδια (K-Studio και Betaplan) το νέο αεροδρόμιο θα «παντρεύει» την παράδοση της Μυκόνου με την μοντέρνα- σύγχρονη πλευρά της και έτσι, θα αποτελεί συνέχεια της αισθητικής και της αρχιτεκτονικής του τοπίου του νησιού.

Εκτός όμως από την αισθητική αναβάθμιση που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες σε εξέλιξη βρίσκονται έργα που έχουν να κάνουν με την ουσιαστική αναβάθμιση των λειτουργιών και των υπηρεσιών του αεροδρομίου, η οποία κρίνεται απαραίτητη ανα αναλογιστεί κανείς το συνεχώς αυξανόμενο ρεύμα τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Πέρσι καταγράφηκαν περί τις 1,4 εκατομμύρια αναχωρήσεις και αφίξεις ενώ το πρώτο πεντάμηνο φέτος η επιβατική κίνηση ήταν αυξημένη κατά περίπου 14,6% σε σχέση με το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!