Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Reader]: Αλεξανδρούπολη: Εκεί που η Ευρώπη συναντά την Ασία (pics)
[Reader]: Αλεξανδρούπολη: Εκεί που η Ευρώπη συναντά την Ασία (pics)

[Reader]: Αλεξανδρούπολη: Εκεί που η Ευρώπη συναντά την Ασία (pics)

Μία από τις νεότερες πόλεις στην Ελλάδα, πρωτεύουσα του Νομού Έβρου και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας, η Αλεξανδρούπολη έχει ομορφιές που αξίζει να γνωρίσετε. 

Ψαροχώρι μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο στα αρχαία χρόνια στη θέση της υπήρχε η αρχαία πόλη Σάλη που ιδρύθηκε από αποίκους από το νησί της Σαμοθράκης. Η σύγχρονη πόλη ιδρύθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από αλιείς από τα χωριά της Μάκρης και της Μαρώνειας και έγινε γνωστή ως Δεδέαγατς. Από τις πρώτες ημέρες της απελευθέρωσης της πόλης (14 Μαΐου 1920), οι αρμόδιες τοπικές Αρχές καθώς και η Ιερά Μητρόπολη, ζητώντας τη γνώμη και του ιατρού Αχιλλέα Σαμοθράκη, που ως μελετητής της ιστορίας της Αρχαίας Θράκης οριζόταν πάντοτε ως πρόεδρος των εκάστοτε Επιτροπών Τοπωνυμιών, έλαβαν την απόφαση να μετονομάσουν την πόλη από Δεδέαγατς σε Νεάπολη. Το 1920 όμως, ο βασιλιάς της Ελλάδας, Αλέξανδρος Α’, επισκέφθηκε την πόλη, και οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να μετονομάσουν την πόλη σε Αλεξανδρούπολη, προς τιμήν του.

Σήμα κατατεθέν την Αλεξανδρούπολης, ο Φάρος της , αναγνωρίστηκε ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και έχει 27 μέτρα ύψος, 6 ορόφους με πέτρινα σκαλοπάτια, φως ακτίνας 23 μιλίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!