Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Αυξήθηκε η ποινή του Ράντοβαν Κάρατζιτς για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Από 40 χρόνια, ισόβια
[Reader]: Αυξήθηκε η ποινή του Ράντοβαν Κάρατζιτς για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Από 40 χρόνια, ισόβια

[Reader]: Αυξήθηκε η ποινή του Ράντοβαν Κάρατζιτς για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα: Από 40 χρόνια, ισόβια

Σε ισόβια από 40 χρόνια κάθειρξης, αύξησε την ποινή του άλλοτε πολιτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς το Εφετείο του ΟΗΕ, για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η ποινή που του επιβλήθηκε σε πρώτο βαθμό ήταν υπερβολικά ελαφριά, καθώς έκρινε πως ο Κάρατζιτς προχώρησε εσκεμμένα στη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα.

Ο Κάρατζιτς, πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για 10 από τις 11 κατηγορίες. Το Διεθνές Δικαστήριο, είχε θεωρήσει ότι ο ίδιος φέρει ατομική ποινική ευθύνη για την τρίχρονη πολιορκία του Σαράγεβο. Στη διάρκεια της πολιορκίας αυτής, στο πλαίσιο του πολέμου στη Βοσνία από το 1992 ως το 1995, σημειώθηκαν εγκλήματα, που σύμφωνα με το δικαστήριο «δεν θα μπορούσαν να λάβουν χώρα χωρίς την έγκριση του Κάρατζιτς».

Το δικαστήριο της Χάγης καταλόγισε επίσης δόλο και εγκληματική αμέλεια στον Κάρατζιτς για την οργάνωση και τον συντονισμό παράλληλων παραστρατιωτικών οργανώσεων οι οποίες είχαν ως στόχο να πλήξουν τόσο τη Βοσνιοκροατική κοινότητα όσο και τους Βόσνιους με μουσουλμανικό θρήσκευμα.

Το δικαστήριο επίσης αποδέχθηκε όλες τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Κάρατζιτς για εγκλήματα εναντίον της χώρας του καθώς κατηγορείται πως ενίσχυσε και διέταξε την εκτέλεση από ελεύθερους σκοπευτές πολιτών. Για τη σφαγή 5500 ανθρώπων στη Σεμπρένιτσα το δικαστήριο της Χάγης σημείωσε πως είναι αδύνατο να μην συνδεθεί ο Κάρατζιτς με τη συγκεκριμένη σφαγή, παρά το γεγονός πως δεν προκύπτει από τα στοιχεία πως την διέταξε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!