Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [Reader]: Αυτό είναι το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης (pics)
[Reader]: Αυτό είναι το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης (pics)

[Reader]: Αυτό είναι το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης (pics)

Οι απανταχού καλοφαγάδες ταξιδιώτες έχουν πλέον έναν καλό λόγο να βάλουν στη wish list τους τη νότια Νορβηγία.

Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης, που ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο νοτιότερο σημείο της ακτογραμμής της Νορβηγίας, κοντά στο χωριό Baly, είναι άκρως εντυπωσιακό και αναμένεται να προσελκύσει ταξιδιώτες απ΄ όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, είναι ήδη ρεζερβέ για μήνες αφού 7.000 άτομα έχουν κάνει κράτηση για να ζήσουν μια διαφορετική γευστική εμπειρία με εντυπωσιακή θέα στο βυθό της θάλασσας.

Το εστιατόριο ονομάζεται «Under» (στα νορβηγικά σημαίνει «θαύμα») και σχεδιάστηκε από το νορβηγικό αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta, που έχει σχεδιάσει επίσης την ‘Οπερα του ‘Οσλο και το Εθνικό Μουσείο-Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Το «Under» εκτείνεται σε βάθος πέντε περίπου μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ οι τοίχοι του είναι σχεδιασμένοι για να αντέχουν ακραίες καιρικές συνθήκες.

Μπαίνοντας κάποιος στο «Under» νιώθει σαν να μπαίνει σε μια μεγάλη σάουνα, καθώς ξύλινες σανίδες καλύπτουν το επάνω τμήμα του. Αμέσως μετά κατεβαίνει μια σκάλα οκτώ μέτρων που οδηγεί σε μια μεγάλη σάλα στην οποία μπορούν να γευματίσουν 40 άτομα. Η αίθουσα χωρίζεται από τη θάλασσα με ένα μεγάλο παράθυρο ύψους 4 μέτρων που προσφέρει πανοραμική θέα στο βυθό.

Κι αν αναρωτιέστε για το κόστος ενός γεύματος εδώ, σας πληροφορούμε ότι ένα γεύμα 18 πιάτων με θαλασσινά και εποχιακά τοπικά υλικά κοστίζει περίπου 380 ευρώ το άτομο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!