Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Αυθαίρετα: Βαριά πρόστιμα από τον Ιούλιο για όσους δεν τα «τακτοποιήσουν»
[Reader]: Αυθαίρετα: Βαριά πρόστιμα από τον Ιούλιο για όσους δεν τα «τακτοποιήσουν»

[Reader]: Αυθαίρετα: Βαριά πρόστιμα από τον Ιούλιο για όσους δεν τα «τακτοποιήσουν»

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων ισχύει μέχρι τον Ιούλιο και όσοι πολίτες δεν τα τακτοποιήσουν θα πληρώσουν πρόστιμα αυξημένα κατά 20% μέσω της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου και κάθε έτος θα αυξάνεται κατά 5% το ποσό που θα καταβάλλουν.

Παράλληλα, η μελέτη στατικής επάρκειας φαίνεται πως θα έχει καθοριστικό ρόλο, καθώς τα κτίσματα με αυθαιρεσίες αργά ή γρήγορα θα έχουν την υποχρέωση να την προσκομίζουν.

Στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου θα μπουν και τα νόμιμα κτήρια χωρίς αυθαιρεσίες ενώ το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος εξετάζει τρόπους για να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες προκειμένου να τα δηλώσουν χωρίς να προηγηθεί πράξης μεταβίβασης.

«Από τον Ιούνιο του 2020 και μετά όποιος δεν έχει μέχρι τότε τακτοποιήσει το ακίνητό του θα καταβάλει 20% παραπάνω χρήματα για την τακτοποίησή του. Και για κάθε χρόνο περαιτέρω καθυστερήσεων θα καταβάλλεται ένα επιπλέον 5%», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Δηλαδή αν καθυστερήσεις ένα χρόνο ακόμα, θα πληρώνεις 25%, αν καθυστερήσεις δύο χρόνια ακόμα 30% κ.ο.κ. Θεωρούμε ότι η ρύθμιση αυτή είναι δίκαιη και λειτουργική. Δίκαιη, διότι συνδέει το ύψος των χρημάτων που καταβάλλονται με την ταχύτητα, με την οποία κάποιος ιδιοκτήτης σπεύδει να τακτοποιήσει το ακίνητό του. Και λειτουργική, διότι το υπουργείο αυτό, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο ζήτημα, παύει να είναι υπουργείο παρατάσεων και γίνεται ένα υπουργείο συνολικής ρύθμισης για τα αυθαίρετα. Ρύθμιση η οποία δεν είναι αποτέλεσμα συναλλαγής, αλλά αποτέλεσμα συνεννόησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!