Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Reader]: Αυστρία: Υψηλότερα όρια ταχύτητας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!
[Reader]: Αυστρία: Υψηλότερα όρια ταχύτητας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

[Reader]: Αυστρία: Υψηλότερα όρια ταχύτητας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Η ατμοσφαιρική ρύπανση κάποιων τμημάτων της Αυστρίας, έχουν «κατεβάσει» τα όρια ταχύτητας με σκοπό το περιβάλλον να μην επιβαρύνεται τόσο από τη διέλευση των αυτοκινήτων. Συνολικά, 440 χλμ αυτοκινητόδρομου έχουν μικρότερο όριο λόγω καυσαερίων όμως το κοινοβούλιο της Αυστρίας πήρε την απόφαση να «εξαιρέσει» τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από αυτό, αφήνοντάς τα να κινούνται με μεγαλύτερες ταχύτητες!

Συγκεκριμένα, από τα 100 χλμ./ώρα που προβλέπονται, τα ηλεκτροκίνητα θα μπορούν να κινούνται με 130 χλμ./ώρα. Η αυστριακή κυβέρνηση προχώρησε συνειδητά σε αυτήν την εξαίρεση, θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ηλεκτροκίνηση. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στους δρόμους της Δημοκρατίας των Άλπεων περίπου 18.000 ηλεκτρικά Ι.Χ., όμως η τάση είναι έντονα ανοδική. Στις ταξινομήσεις καινούριων Ι.Χ. του πρώτου εξαμήνου του 2018 είχαν στην Αυστρία τα ηλεκτρικά μοντέλα 1,7% μερίδιο αγοράς και η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει ακόμη περισσότερα κίνητρα, για να το αυξήσει.

Μεταξύ άλλων θα επιτρέπεται πλέον στα ηλεκτρικά οχήματα να χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες και να παρκάρουν δωρεάν σε νόμιμες θέσεις στάθμευσης. Επίσης, σε όλες τις νέες περιοχές δόμησης θα πρέπει να διαθέτει υποχρεωτικά κάθε θέση στάθμευσης και δική της παροχή ηλεκτρικού ρεύματος!
Δεν λείπουν πάντως και οι ενστάσεις για την απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης. Μία από αυτές είναι, πώς θα μπορεί να γίνεται έλεγχος ταχύτητας με ραντάρ σε έναν δρόμο, όπου θα ισχύουν διαφορετικά όρια για τα Ι.Χ. ανάλογα με την τεχνολογία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!