Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Reader]: Ο 60άρης Αστερίξ έγινε συλλεκτικό δίευρω, μα τον Τουτάτη! (pics)
[Reader]: Ο 60άρης Αστερίξ έγινε συλλεκτικό δίευρω, μα τον Τουτάτη! (pics)

[Reader]: Ο 60άρης Αστερίξ έγινε συλλεκτικό δίευρω, μα τον Τουτάτη! (pics)

Ο Αστερίξ, ο ανυπότακτος Γαλάτης των René Goscinny και Albert Uderzo, συμπληρώνει φέτος τα 60 του χρόνια και η Γαλλία τον τιμά κοσμώντας ένα συλλεκτικρό δίευρω με το πρόσωπο του.

Το δημοφιλές και αγαπημένων κόμικ «Astérix le Gaulois», κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1959. Ο κοντοστούπης Γαλάτης με τα ξανθά μουστάκια, μαζί με τον Οβελίξ, τον εύσωμο πολεμιστή και φίλο του με τις κόκκινες κοτσίδες που έπεσε μέσα στη χύτρα με το μαγικο ζωμό όταν ήταν μωρό, το μικροσκοπικό σκύλο του δεύτερου, Ιντεφίξ, που είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα δέντρα, τον Δρυίδη , Πανοραμίξ που κατείχε τη μυστική συνταγή του μαγικού ζωμού που έδινε υπέρανθρωπη δύναμη στους Γαλάτες, τον αρχηγό Μαζεστίξ, τον βάρδο Κακοφωνίξ, τον Μαθουσαλίξ, και τους υπόλοιπους κατοίκους του μικρού Γαλατικού χωριού, συντρόφευσαν τα παιδικά μας χρόνια με τις τις πάνω από 30 χάρτινες περιπέτειές τους απέναντι στον Καίσαρα και τους Ρωμαίους εκατονταρχους και λεγεωνάριους.

Η Monnaie de Paris, το γαλλικό, κρατικό ίδρυμα που είναι υπεύθυνο για την «κοπή» των γαλλικών ευρώ, για να τιμήσει τον Αστερίξ, δημιούργησε ένα συλλεκτικό, αναμνηστικό νομισμα των 2 ευρώ που απευθύνεται σε συλλέκτες και σε τιμή αρκετή ακριβότερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επετειακά νομίσματα έχουν ήδη εξαντληθεί. Ωστόσο οποιος θέλει να αποκτήσει ένα μπορεί να το βρει σε άλλες πλατφόρμες από 14-75 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!