Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Reader]: 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 4 Έλληνες σκηνοθέτες αφηγούνται
[Reader]: 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 4 Έλληνες σκηνοθέτες αφηγούνται

[Reader]: 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 4 Έλληνες σκηνοθέτες αφηγούνται

Ενόσω πλησιάζει η λήξη του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στις ταινίες τεσσάρων Ελλήνων σκηνοθετών που συζητήθηκαν η κάθε μία για διαφορετικούς λόγους. Πέρα από το ότι δύο από αυτές συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό, ο απόηχος των σχολίων μερικές ημέρες μετά την πρώτη τους προβολή καλά κρατεί, κάτι που προφανώς δε μπορεί να είναι τυχαίο. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται βέβαια το κοινό ένα φιλμ και ο αντίστοιχος του δημιουργού του, σαφέστατα δεν συγκλίνουν πάντα. Και αυτό είναι και το ενδιαφέρον της υπόθεσης: Να μάθουμε περισσότερα για την κάθε ταινία και το φεστιβάλ το ίδιο, από τους καλλιτέχνες που με την προσπάθειά τους το διατηρούν ακμαίο 59 χρόνια τώρα.

Στέλλα Θεοδωράκη – Ελεύθερο Θέμα

Υπόθεση: Η Ίρις, καθηγήτρια σε Σχολή Καλών Τεχνών, δίνει στους φοιτητές της μια άσκηση με «ελεύθερο θέμα», με σκοπό τη βαθύτερη ωρίμανσή τους σε μια περίοδο κρίσης. Οι φοιτητές δημιουργούν ένα εργαστήριο παράλογων ιστοριών με ρεαλιστική υπόσταση, εμπνευσμένων από την περίοδο που βιώνουν και τους ανθρώπους που αγαπούν. Την αρχή του «ελεύθερου θέματος» κάνει ένας από τους φοιτητές, ο Γιώργος, που βρήκε τυχαία το κινητό τηλέφωνο της Ιριδας και μυθοπλαστικά «αντέγραψε» στοιχεία από τη ζωή της.

Πόσο ελεύθερος είναι όντως κάποιος έχοντας την πολυτέλεια να λειτουργήσει με ελεύθερο θέμα; Το κεντρικό ερώτημα της ταινίας τρέφει την αισιόδοξη πεποίθηση της Στέλλας Θεοδωράκη ότι υπάρχει κοινό που θέλει να δει ταινίες για να του ενεργοποιήσουν μυαλό και αντίληψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!