Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Reader]: 10 διάσημες φράσεις του Πάουλο Κοέλιο που σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του
[Reader]: 10 διάσημες φράσεις του Πάουλο Κοέλιο που σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του

[Reader]: 10 διάσημες φράσεις του Πάουλο Κοέλιο που σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του

«Όταν θέλεις πάρα πολύ κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις», γράφει ο Πάουλο Κοέλιο στον «Αλχημιστή» (αλλά και ο «δικός μας» Νίκος Καζαντζάκης χρόνια πριν τον Κοέλιο: «Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος τελικά το δημιουργούμε. Ότι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά») και γίνεται ατάκα, motto, «προσευχή», κίνητρο, στάση ζωής και μια από τις πιο διάσημες φράσεις της λογοτεχνίας γνωστή ακόμα και και σε όσους δεν έχουν ξεφυλλίσει ούτε μισό βιβλίο του φημισμένου βραζιλιάνου συγγραφέα.

Στην περίπτωση του Κοέλιο πάντως η περιβόητη ρήση του επιβεβαιώθηκε και όλο το σύμπαν συνωμότησε για να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους και επιδραστικούς συγγραφείς σε όλο τον κόσμο με τα βιβλία του να αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια πωλήσεις, να έχουν κυκλοφορήσει σε 170 χώρες και να έχουν μεταφραστεί σε 81 γλώσσες. Έντονη η παρουσία και στα social media, όπως facebook, twitter και Instagram με το συγγραφέα να μετράει εκατομμύρια ακολούθους.

Ο 71χρονος Βραζιλιάνος έγραψε το πρώτο του βιβλίο «Το ημερολόγιο ενός μάγου», όταν αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του σε ηλικία 39 ετών. Μάλιστα στα 17 του, όταν εξέφρασε στους γονείς του την επιθυμία να ακολουθήσει τη συγγραφή, εκείνοι τον έκλεισαν σε ψυχιατρείο «για να του περάσει», από όπου κατάφερε όμως να δραπετεύσει τρεις φορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!