Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Queen]: 4 πηγές άπαχης πρωτεΐνης που δεν είναι κρέας
[Queen]: 4 πηγές άπαχης πρωτεΐνης που δεν είναι κρέας

[Queen]: 4 πηγές άπαχης πρωτεΐνης που δεν είναι κρέας

Όχι, όταν λέμε άπαχη πρωτεϊνη δεν εννοούμε μόνο γαλοπούλα και κοτόπουλο

Η πρωτεΐνη αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά στοιχεία, μιας και υποστηρίζει μια σειρά από βασικές λειτουργίες του σώματος, όπως η συντήρηση των κυττάρων, η ορμονική λειτουργία, οι ενζυματικές αντιδράσεις και η μυϊκή ανάπτυξη. Η πρωτεΐνη βοηθά επίσης στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και σε κρατά χορτάτη για περισσότερο γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντική στη διαχείριση του βάρους και την αγαπά και η διατροφολόγος σου.

Ακούμε διαρκώς άλλωστε τον όρο άπαχη πρωτεΐνη και η αλήθεια είναι πως για να είναι μια πηγή τέτοια, πρέπει να έχει λιγότερα από 10 γραμμάρια λίπους συνολικά και λιγότερα από 4,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, λιγότερα από 95 μιλιγκράμ χολιστερόλης σε μια μερίδας 99 γραμμαρίων.

Οι άπαχες πρωτεΐνες τείνουν να έχουν και λιγότερες θερμίδες ανά μερίδα κι αν δεν θέλεις να επενδύσεις σε μια πηγή άπαχης πρωτεΐνης από κρέας ή ψάρια όπως ο σολομός και ο βακαλάος, σου έχουμε τέσσερις εναλλακτικές που θα σε ενθουσιάσουν.

Πρώτα και καλύτερα τα αυγά και τα ασπράδια αυγού:

Η πιο εύκολα προσβάσιμη πηγή άπαχης πρωτεΐνης σε μερίδα που μπορείς να ελέγξεις απόλυτα και με περίπου 70 θερμίδες ανά αυγό και 6 γραμμάρια την πολίτιμης πρωτεΐνης ενώ αν στοχεύσεις μόνο στο ασπράδι, πέφρεις στα 3,6 γραμμάρια πρωτεϊνης και 0 γραμμάρια λιπαρών (στο ολόκληρο αυγό μιλάμε για 5 γραμμάρια λιπαρών εκ των οποίων 1,5 είναι κορεσμένα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: QUEEN

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!