Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Πρώτο Θέμα]: Ξεκίνησε τις εργασίες της η επιτροπή του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας
[Πρώτο Θέμα]: Ξεκίνησε τις εργασίες της η επιτροπή του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας

[Πρώτο Θέμα]: Ξεκίνησε τις εργασίες της η επιτροπή του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας

«Οι ενδείξεις από τα σημερινά δεδομένα, το 2016, είναι αρκετά θετικές για το ερευνητικό δυναμικό της χώρας», δήλωσε ο προϊστάμενος της Μονάδας Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας
Επίσκεψη στον τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πραγματοποίησε σήμερα ο Θόδωρος Παπάζογλου, προϊστάμενος της Μονάδας Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ).
Ο κύριος Παπάζογλου παρευρέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν θέματα επιστημονικής πολιτικής που άπτονται της λειτουργίας του νεοσύστατου ΕΛΙΔΕΚ, όπως η εξειδίκευση των προσόντων των μελών του επιστημονικού συμβουλίου και του διευθυντή.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπάζογλου υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες που να χρησιμοποιούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας ως μοντέλο για τη δημιουργία νέων οργανισμών, οι οποίοι θα υποστηρίζουν την έρευνα αιχμής στην Ε.Ε.. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένεται το συνολικό επίπεδο του ελληνικού ερευνητικού οικοσυστήματος να βελτιστοποιηθεί, ώστε οι Έλληνες ερευνητές και ερευνήτριες να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Καταλήγοντας, ο κύριος Παπάζογλου πρόσθεσε ότι παρά τη σχετικά χαμηλή συμμετοχή στις πρώτες προσκλήσεις του Ορίζοντα 2020, οι ενδείξεις από τα σημερινά δεδομένα, το 2016, είναι αρκετά θετικές για το ερευνητικό δυναμικό της χώρας, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν άμεσα με το ΕΛΙΔΕΚ, θα σταθεροποιήσουν και θα βελτιστοποιήσουν ακόμα περισσότερο την παρουσία ελληνικών ομάδων στη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!