Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: WSJ: Πρόταση ESM για μείωση του χρέους κατά 21,8% του ΑΕΠ έως το 2060
[Πρώτο Θέμα]: WSJ: Πρόταση ESM για μείωση του χρέους κατά 21,8% του ΑΕΠ έως το 2060

[Πρώτο Θέμα]: WSJ: Πρόταση ESM για μείωση του χρέους κατά 21,8% του ΑΕΠ έως το 2060

Ο Μηχανισμός προτείνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα τα οποία μπορούν να ληφθούν – Περιλαμβάνεται επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης των ελληνικών δανείων αλλά και «πάγωμα» επιτοκίων για ορισμένα εξ αυτών
Μείωση του ελληνικού χρέους κατά περίπου 20% έως το 2060, περιλαμβάνει η πρόταση του ESM, την οποία εξετάζουν οι εταίροι, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πολύ καλά πληροφορημένες πηγές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα στην έξι σελίδων έκθεσή του -η οποία χαρακτηρίζεται ως άκρως εμπιστευτική – ο Μηχανισμός προτείνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα τα οποία μπορούν να ληφθούν.
Σε αυτά περιλαμβάνεται επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης των ελληνικών δανείων αλλά και «πάγωμα» επιτοκίων για ορισμένα εξ αυτών, προκειμένου να υπάρξει προστασία της ελληνικής οικονομίας από τυχόν έντονες επιτοκιακές διακυμάνσεις στις αγορές.
Με την εφαρμογή των προτάσεων του ESM, εκτιμάται ότι έως το 2060 ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 21,8 ποσοστιαίες μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι βάσει των επίσημων εκτιμήσεων της Ευρωζώνης το χρέος θα φθάσει, το 2060, στο 104,9% του ΑΕΠ.
«Είναι ένα έγγραφο εργασίας του ESM το οποίο δεν έχει ακόμα υιοθετηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης», τονίζει εκπρόσωπος του Μηχανισμού, μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για «απάντηση» στην εντολή που έλαβε ο ESM στις 25 Μαΐου (από το Eurogroup) να εργαστεί για το βραχυπρόθεσμο ορίζοντα σε μια σειρά από μέτρα που θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας».
Μάλιστα η ίδια πηγή τόνισε ότι ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, θα παρουσιάσει τις επίσημες προτάσεις του Μηχανισμού στο επικείμενο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, ενώ τα μέτρα θα εφαρμοστούν ως το τέλος του προγράμματος διάσωσης στα μέσα του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!