Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Βρετανικό δημοσίευμα: Πρέπει οι δυτικοί να κρατούν τα αρχαία μνημεία των άλλων λαών;
[Πρώτο Θέμα]: Βρετανικό δημοσίευμα: Πρέπει οι δυτικοί να κρατούν τα αρχαία μνημεία των άλλων λαών;

[Πρώτο Θέμα]: Βρετανικό δημοσίευμα: Πρέπει οι δυτικοί να κρατούν τα αρχαία μνημεία των άλλων λαών;

Παραθέτοντας μια σειρά από αρχαία μνημεία που κοσμούν το μουσείο του Βερολίνου και αυτό του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένων και των μαρμάρων του Παρθενώνα, ο Βρετανός δημοσιογράφος Ρόμπερτ Φισκ διερωτάται αν οι δυτικοί πρέπει να «προσέχουν» τα αρχαία μνημεία
Με τόσο ντόρο που έχει προκληθεί, με τα μάρμαρα του Παρθενώνα, που βρίσκονται «φυλακισμένα» εδώ και χρόνια στο Βρετανικό Μουσείο, θα έλεγε κανείς, ότι οι Βρετανοί, θα προσπαθούσαν, να κάνουν την «πάπια» και να μην προκαλέσουν, για το γεγονός πως στο συγκεκριμένο μουσείο, δεν βρίσκονται μόνο ελληνικά, αλλά και άλλα ιστορικά μνημεία, από διάφορες περιοχές. Τουναντίον, με ένα άρθρο του στον Independent, ο γνωστότερος Βρετανός ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή διερωτάται αν θα πρέπει οι «Δυτικοί» να αναλαμβάνουν τη φύλαξη των ιστορικών μνημείων του πλανήτη!
Ο Ρόμπερτ Φισκ, ανταποκριτής του Independent στη Μέση Ανατολή τα τελευταία 30 χρόνια θέτει το ερώτημα «μήπως το Χαλέπι αποδεικνύει ότι οι δυτικοί πρέπει να αναλάβουν τη φύλαξη των αρχαίων μνημείων όλου του κόσμου;».
Στο άρθρο του, ο Φισκ, επικαλείται το «Δωμάτιο του Χαλεπίου». Αποτελεί πιθανώς το παλαιότερο, σωζόμενο, ζωγραφισμένο δωμάτιο, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, που… σώθηκε, καθώς βρίσκεται πλέον στο Μουσείο Περγάμου στο Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!