Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Βρετανία: Τέσσερις άντρες αυτοκτόνησαν μετά από εκβιασμό που δέχτηκαν στο διαδίκτυο
[Πρώτο Θέμα]: Βρετανία: Τέσσερις άντρες αυτοκτόνησαν μετά από εκβιασμό που δέχτηκαν στο διαδίκτυο

[Πρώτο Θέμα]: Βρετανία: Τέσσερις άντρες αυτοκτόνησαν μετά από εκβιασμό που δέχτηκαν στο διαδίκτυο

Ανυποψίαστα νεαρά, κυρίως, αγόρια, που ψάχνουν για συντροφιά στο διαδίκτυο, πέφτουν θύματα από επιτήδειους, που αφού «κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους», στη συνέχεια τα εκβιάζουν
Ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο φέρεται να είναι στη Βρετανία, οι εκβιασμοί που διαδραματίζονται μέσω διαδικτύου και αφορούν άτομα, τα οποία ενδίδουν σε σεξουαλικά καλέσματα κάποιων επιτηδείων μέσω κάμερας και στη συνέχεια οι ίδιοι, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός αυτό προχωρούν σε εκβιασμούς.
Πιο συγκεκριμένα, τα ανυποψίαστα θύματα ψάχνοντας κάποιου είδους συντροφιά στο διαδίκτυο απευθύνονται, συνήθως, σε ιστοσελίδες γνωριμιών με αποτέλεσμα να εντοπιστούν από κάποιους επιτήδειους, οι οποίοι τελικά τους πείθουν να ενδώσουν σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις μέσω κάμερας και στη συνέχεια τους απειλούν ότι θα δημοσιεύσουν το υλικό, αν δεν καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αυτοκτονία τεσσάρων αντρών στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι προέβησαν στην κίνηση αυτή επειδή δεν ήταν σε θέση να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση.
Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερα εντυπωσιακή άνοδο στη Βρετανία, αγγίζοντας τις 864 καταγγελίες το Νοέμβριο του 2016, κάτι παραπάνω από τις διπλάσιες δηλαδή σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι οποίες κυμαίνονταν στις 385.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο αφορά, κυρίως, άντρες ( 95% των θυμάτων ήταν άντρες) νεαρής ηλικίας με τη μεγαλύτερη συχνότητα να συναντάται σε άτομα ηλικίας 21-30 ετών, αν και υπάρχει καταγγελία και για άτομα ηλικίας 11 και 82 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!