Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Βρετανία: Σχολείο απαγορεύει σε μαθητές να σηκώνουν το χέρι για να πουν μάθημα
[Πρώτο Θέμα]: Βρετανία: Σχολείο απαγορεύει σε μαθητές να σηκώνουν το χέρι για να πουν μάθημα

[Πρώτο Θέμα]: Βρετανία: Σχολείο απαγορεύει σε μαθητές να σηκώνουν το χέρι για να πουν μάθημα

Το θεωρούν «πανάρχαια» πρακτική και ότι η διδασκαλία με αυτό τον τρόπο δεν υποστηρίζει την εκμάθηση όλων
Τέλος στην συνηθισμένη κίνηση που κάνουν τα παιδιά όταν θέλουν να πουν μάθημα βάζει ένα σχολείο στη Βρετανία, έπειτα από απόφαση που έλαβε ο ίδιος ο διευθυντής του.
Συγκεκριμένα, η Εκκλησιαστική Ακαδημία Samworth στο Νοτινχαμσάιρ στη Βρετανία ειδοποίησε όλους τους γονείς των μαθητών πως καταργείται η «πανάρχαια» πρακτική του να σηκώνουν οι μαθητές το χέρι τους όταν θέλουν να πουν μάθημα, διότι δεν αποτελεί «πρόκληση και δεν υποστηρίξει την εκμάθηση όλων».
Ωστόσο, η απόφαση αυτή έχει επικριθεί από μερικούς γονείς αλλά και από την Εθνική Ένωση Δασκάλων (NUT), οι οποίοι υποστηρίζουν πως αυτό αποτελεί «έλλειψη σεβασμού» προς το προσωπικό του σχολείου.
Στην επιστολή του ο διευθυντής του σχολείου αναφέρει: «Έχουμε πάρει την απόφαση στην ακαδημία να σας απαλλάξουμε από την πανάρχαια πρακτική «να σηκώνετε τα χέρια επάνω για να απαντήσετε σε μια ερώτηση».
«Θεωρούμε ότι η διδασκαλία αμφισβητείται και δεν υποστηρίζει την εκμάθηση όλων. Θα χρησιμοποιήσουμε άλλες τεχνικές για να εξασφαλίσουμε ότι κάθε μαθητής εξελίσσεται στην τάξη μέσα από τις ερωτήσεις μας και ότι κάθε μαθητής έχει την ευκαιρία να συνεισφέρει και να συμμετέχει».
Ωστόσο, η Jane Crich, από την Εθνική Ένωση Δασκάλων δήλωσε: «Κάθε επαγγελματίας δάσκαλος πρέπει να είναι αξιόπιστος για να διδάξει ένα συγκεκριμένο θέμα με ένα συγκεκριμένο στυλ ανάλογα με το μάθημα που διδάσκουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!