Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Βόρεια Κορέα: Τραγικές οι συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων
[Πρώτο Θέμα]: Βόρεια Κορέα: Τραγικές οι συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων

[Πρώτο Θέμα]: Βόρεια Κορέα: Τραγικές οι συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων

Οι δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία διαψεύδουν την Πιονγιάνγκ, που αρνείται ότι στην χώρα υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων
Καταναγκαστικά έργα, βασανιστήρια, στέρηση τροφής και βιασμοί είναι η ζωή που διάγουν οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων στη Βόρεια Κορέα. Παρόλο, που το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν αρνείται την υπάρξή τους, τα στρατόπεδα αυτά, όχι μόνο υπάρχουν, αλλά και επεκτείνονται, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσαν στην δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία και άλλες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αυτά τα στρατόπεδα, γνωστά ως «kwanliso» στη Βόρεια Κορέα, αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας του ΟΗΕ από το 2014. Η επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα διακαιώματα στη Βόρεια Κορέα, μετά από τα στοιχεία που συνέλεξε, έκανε λόγο «για κρατούμενους που υποβάλλονται σε στέρηση τροφής, καταναγκαστικά έργα, βασανιστήρια, βιασμούς και στέρηση του αναπαραγωγικού δικαιώματος» και περιέγραψε τα στρατόπεδα ως χώρους στους οποίους γίνονται «ανείπωτες θηριωδίες».
Παρόλο, που η κυβέρνηση αρνείται την ύπαρξη αυτών των στρατοπέδων, οι δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, όχι μόνο την διαψεύδουν, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν κατασκευαστεί και νέες εγκαταστάσεις για την κράτηση των πολιτικών κρατουμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!