Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Βαρουφάκης: Ο Τραμπ ρισκάρει αμερικανική κρίση χρέους παρόμοια με της Ευρώπης
[Πρώτο Θέμα]: Βαρουφάκης: Ο Τραμπ ρισκάρει αμερικανική κρίση χρέους παρόμοια με της Ευρώπης

[Πρώτο Θέμα]: Βαρουφάκης: Ο Τραμπ ρισκάρει αμερικανική κρίση χρέους παρόμοια με της Ευρώπης

«Η μεγάλη μου ανησυχία για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι ότι οι οικονομικές του εξαγγελίες δεν είναι λογικές» είπε χαρακτηριστικά
«O Αμερικανός πρόεδρος ρισκάρει μια αμερικανική κρίση χρέους με εκτίναξη ελλειμμάτων», ανέφερε μιλώντας για τον Ντόναλντ Τραμπ ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Η μεγάλη μου ανησυχία για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι ότι οι οικονομικές του εξαγγελίες δεν είναι λογικές» είπε χαρακτηριστικά στο Bloomberg.

Η πρόταση του Τραμπ για δαπάνες 1 τρισ. δολ. «δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί και θα οδηγήσει στην εκτίναξη των ελλειμμάτων εάν τα καταφέρει με όλες τις φορολογικές περικοπές που θέλει να περάσει», σχολίασε.
Σύμφωνα με τον έλληνα πρώην υπουργό την ίδια στιγμή, οι διπλωματικές εντάσεις θα μπορούσαν να επιφέρουν την πώληση από την Κίνα των αμερικανικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της, με αποτέλεσμα τη άνοδο των αποδόσεων και τελικά θα γίνει πιο ακριβή η χρηματοδότηση του σχεδίου μέσω δανεισμού από τη διεθνή κεφαλαιαγορά.
Το ίδιο συνέβη και με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, που ξεκίνησε το 2010, όταν οι επενδυτές έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου για τη χρηματοδότηση των κρατικών δαπανών και την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!