Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Τζανακόπουλος: Ακόμη κι αν προβλεφτεί πλεόνασμα 3,5% για το 2019 μπορεί να αλλάξει!
[Πρώτο Θέμα]: Τζανακόπουλος: Ακόμη κι αν προβλεφτεί πλεόνασμα 3,5% για το 2019 μπορεί να αλλάξει!

[Πρώτο Θέμα]: Τζανακόπουλος: Ακόμη κι αν προβλεφτεί πλεόνασμα 3,5% για το 2019 μπορεί να αλλάξει!

Τα βρίσκουν με την Τρόικα για τα πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον μέχρι το 2020 ύψους 3,5% επί του ΑΕΠ και “παίζεται” το εάν θα ζητηθεί η περιγραφή συγκεκριμένων μέτρων
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διαμήνυσε το μεσημέρι της Τρίτης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί πρόσθετα μέτρα για μετά το 2018, ωστόσο άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να συμφωνήσει η Αθήνα σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2019, επιχειρώντας ταυτόχρονα να υποβαθμίσει το θέμα.
«Ακόμα και αν ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λέει ότι το 2019 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, τίποτα δεν εμποδίζει, τη στιγμή που θα ληφθούν τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, να απομειωθούν και οι στόχοι των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα” είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε ότι “τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα αναθεωρούνται πάρα πολύ συχνά, δύο φορές το χρόνο” και πρόσθεσε ότι “πρόκειται για μία ανοιχτή διαπραγμάτευση που θα κλείσει όταν ληφθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!