Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Τσίπρας: Οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά του AIDS
[Πρώτο Θέμα]: Τσίπρας: Οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά του AIDS

[Πρώτο Θέμα]: Τσίπρας: Οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά του AIDS

«Η πολιτική της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να είναι περιορισμένη και επιλεκτική, αλλά πρέπει να παρέχεται καθολικά και δωρεάν και σε όλα τα αναγκαία επίπεδα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS έκανε ο Αλέξης Τσίπρας . Ο πρωθυπουργός σημείωσε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας κατά της θανατηφόρας ασθένειας και πρόσθεσε πως η παροχές στην υγεία δεν μπορεί να είναι επιλεκτικές, καθώς πρέπει να προσφέρονται δωρεάν και σε όλους.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, από το 1988 που θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ , σηματοδοτεί και την απόφαση να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας. Η πρόοδος που σημειώθηκε από τότε είναι μεγάλη, τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και της θεραπείας. Όμως, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν.
Στην Ελλάδα ζήσαμε μια τεράστια αύξηση των κρουσμάτων την περίοδο 2010-2012, κυρίως διότι ο αριθμός των τοξικομανών που προσβλήθηκαν από τον ιό αυξήθηκε κατά 15 φορές. Αυτό αποδεικνύει πως η πολιτική της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να είναι περιορισμένη και επιλεκτική, αλλά πρέπει να παρέχεται καθολικά και δωρεάν και σε όλα τα αναγκαία επίπεδα.
Σήμερα, αναγνωρίζουμε και τιμούμε επίσης το έργο της επιστημονικής κοινότητας χάρη στο οποίο έχουν μειωθεί τα ποσοστά θνησιμότητας, και οι ασθενείς δύνανται να συνεχίζουν τη ζωή τους με υψηλή ποιότητα. Τιμούμε, επίσης, όσους εργάζονται για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη νόσο του AIDS, και προκειμένου να σπάσει κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού των φορέων και των ασθενών συμπολιτών μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!