Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Τσακαλώτος: Πολιτική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου
[Πρώτο Θέμα]: Τσακαλώτος: Πολιτική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου

[Πρώτο Θέμα]: Τσακαλώτος: Πολιτική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου

Ανέφερε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς εξωγενείς παράγοντες και κυρίως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων Εταίρων και του Νομισματικού Ταμείου, ευθύνονται για την μη έγκαιρη λήψη απόφασης
Στην ημερομηνία – ορόσημο, όπως την έθεσαν οι θεσμοί, της 20ής Φεβρουαρίου, προέβλεψε την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, μέσω πολιτικής, όμως, απόφασης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη σημερινή ωριαία συνάντησή του με εκπροσώπους της βορειοελλαδικής βιομηχανίας, στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ, Αθανάσιο Σαββάκη, και τον επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου, Γιώργο Μυλωνά. Ο κ. Σαββάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΒΒΕ, μετέφερε τις ανησυχίες της βιομηχανίας σχετικά με την κάθετη πτώση του τζίρου της αγοράς που παρατηρείται από τον Δεκέμβριο έως και σήμερα, και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Επί του θέματος, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς εξωγενείς παράγοντες και κυρίως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων Εταίρων και του Νομισματικού Ταμείου, ευθύνονται για την μη έγκαιρη λήψη απόφασης. Όπως εκτίμησε, μάλιστα, ο ίδιος, στις 20 Φεβρουαρίου θα υπάρξει πολιτική απόφαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!