Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Τσακαλώτος για το χρέος: «Θα δούμε… θα το παλέψουμε…»
[Πρώτο Θέμα]: Τσακαλώτος για το χρέος: «Θα δούμε… θα το παλέψουμε…»

[Πρώτο Θέμα]: Τσακαλώτος για το χρέος: «Θα δούμε… θα το παλέψουμε…»

Διέψευσε ότι το ΔΝΤ ζητάει τέταρτο Μνημόνιο, προκειμένου να συμμετάσχει στο τρίτο
«Μαζεμένος» ως προς την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη Βουλή.
Αν και διαβεβαίωσε πως «γίνονται συζητήσεις και υπάρχουν πολλοί παίκτες που δουλεύουν γι’ αυτή τη λύση», δεν έδειξε τον συνήθη ενθουσιασμό για την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τους δανειστές, μετά την ολοκλήρωση της δευτερης αξιολόγησης, όπως προσδοκά το Μέγαρο Μεξίμου. «Θα δούμε πως θα πάει αυτή η συζήτηση και έχουμε κάθε λόγο να το παλέψουμε και να είναι ρίσκο προς το καλύτερο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, έκανε λόγο για «αυτοεκπληρούμενη προφητεία», στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (QE), ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για τη λύση στο ελληνικό χρέος.
Ο υπουργός, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή για τον προϋπολογισμό, διέψευσε και τις εκτιμήσεις που φέρουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ζητά και τέταρτο Μνημόνιο, προκειμένου να συμμετέχει στο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το αν θα ακολουθήσει στο υπάρχον πρόγραμμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!