Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Τσακαλώτος: Ο Δεκέμβριος ο πιο κρίσιμος μήνας από το καλοκαίρι του 2015
[Πρώτο Θέμα]: Τσακαλώτος: Ο Δεκέμβριος ο πιο κρίσιμος μήνας από το καλοκαίρι του 2015

[Πρώτο Θέμα]: Τσακαλώτος: Ο Δεκέμβριος ο πιο κρίσιμος μήνας από το καλοκαίρι του 2015

«Η 5η Δεκεμβρίου αποτελεί ορόσημο για την ελληνική οικονομία, αλλά μπορεί να πάμε και σε άλλο Eurogroup»
Ως τον κρίσιμο μήνα που θα διαπιστωθεί εάν ο οδικός χάρτης που έχει χαράξει η κυβέρνηση θα οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση ή στον γκρεμό, χαρακτήρισε τον ερχόμενο Δεκέμβριο ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Μιλώντας στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό είπε «Ο Δεκέμβριος που μας έρχεται είναι ο πιο κρίσιμος μήνας από το καλοκαίρι του 2015. Θα κριθούν πολλά και σημαντικά για την πρόοδο της οικονομίας και την δυνατότητά μας να πετύχει ο οδικός χάρτης», ενώ παραδέχθηκε πως ο δρόμος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αντιμετωπίζει δύο σημαντικά αγκάθια: συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις (εργασιακά κ.α.), δημοσιονομικοί στόχοι.
Παράλληλα είπε ότι εντός τους ερχόμενου Ιανουαρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το ρευστό σκηνικό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις πιθανότητες ρύθμισης του χρέους.
«Η 5η Δεκεμβρίου αποτελεί ορόσημο για την ελληνική οικονομία που ευελπιστεί ότι τα τρία κομμάτια της διαπραγμάτευσης θα ενωθούν. Μπορεί να υπάρξει κι άλλο eurogroup, αλλά σύντομα θα έχουμε εικόνα για το αν μπορούμε να πάμε σε ποσοτική χαλάρωση – που θα οδηγήσει και σε περαιτέρω χαλάρωση των capital controls» είπε αρχικά για να εξηγήσει: «Τα τρία κομμάτια της διαπραγμάτευσης είναι:
– Μεταρρυθμίσεις:Η συζήτηση είναι διαδοχική και αφορά και την κάλυψη των στόχων για το 2017 – 2018
– Δημοσιονομικοί στόχοι 2017 – 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!