Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Τουσκ εναντίον Τραμπ: Δυσκολότερη η διατήρηση της ενότητας στη Δύση μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ
[Πρώτο Θέμα]: Τουσκ εναντίον Τραμπ: Δυσκολότερη η διατήρηση της ενότητας στη Δύση μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ

[Πρώτο Θέμα]: Τουσκ εναντίον Τραμπ: Δυσκολότερη η διατήρηση της ενότητας στη Δύση μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι στην πρώτη του συνομιλία με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, προσπάθησε να επιστήσει την προσοχή του στην ουκρανική κρίση, αλλά ο Τραμπ ήταν περισσότερο επικεντρωμένος στο ζήτημα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ
Θα είναι δυσκολότερο να παραμείνει ενωμένη η Δύση απέναντι στη Ρωσία με τον Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ σε σχέση με τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σε δηλώσεις του που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
«Το να παραμείνουν οι Ευρωπαίοι ενωμένοι απέναντι στη Ρωσία στο θέμα της σύρραξης της Ουκρανίας και γενικότερα σε ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας ήταν πιθανό και χάρη στην ευρεία υποστήριξη από τον πρόεδρο Ομπάμα» δήλωσε ο Τουσκ στο πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.
«Σήμερα, νομίζω ότι μετά τις εκλογές και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι δυσκολότερο ο δυτικός κόσμος να οικοδομήσει μια τόσο αδιαμφισβήτητη και ενιαία πολιτική απέναντι στη Ρωσία. Αλλά κανείς δεν θα παραδοθεί» τόνισε ο ίδιος.
Ο Ντόναλντ Τουσκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, επισήμανε επιπλέον ότι πολλές δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου αντικατοπτρίζουν μια διαφορετική στάση προς την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και την Ρωσία σε σύγκριση με εκείνη των προκατόχων του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!