Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Τούρκος Υπουργός ΕΕ: Πρώτα οι υπουργοί Εξωτερικών και μετά οι Πρωθυπουργοί
[Πρώτο Θέμα]: Τούρκος Υπουργός ΕΕ: Πρώτα οι υπουργοί Εξωτερικών και μετά οι Πρωθυπουργοί

[Πρώτο Θέμα]: Τούρκος Υπουργός ΕΕ: Πρώτα οι υπουργοί Εξωτερικών και μετά οι Πρωθυπουργοί

Ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ ξεκαθάρισε ότι μόνο αν φτάσουν οι διαπραγματεύσεις σε άλλο επίπεδο θα υπάρξει συμμετοχή των Πρωθυπουργών στη διάσκεψη του Κυπριακού
Εάν φτάσουν σε άλλο επίπεδο οι διαπραγματεύσεις τότε θα υπάρξει συμμετοχή των Πρωθυπουργών στη διάσκεψη του Κυπριακού είπε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ ξεκαθαρίζοντας ότι έως τότε οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται στο επίπεδο των Υπουργών Εξωτερικών.
Σχετικά με τη θέση της Τουρκίας απέναντι στο Κυπριακό ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «η θέση της κυβέρνησης για το Κυπριακό είναι ξεκάθαρη τόσο από την πλευρά του Τούρκου Πρόεδρου, Ταγίπ Ερντογάν, όσο και του Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ. «Εμείς θέλουμε μια λύση η οποία θα βασίζεται σε δύο συνιστώσες πολιτείες, δύο κοινοτήτων».
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «Χωρίς να έχουν επιλυθεί τα προβλήματα διοίκησης της νοτίου Κύπρου είναι λάθος να ενταχθεί στην ΕΕ. Η θέση μας είναι να υπάρξει λύση και μετά να μπει στην ΕΕ το νέο κράτος. Όπως δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε το θέμα λέγοντας ότι η νότια Κύπρος είναι κράτος ΕΕ και επομένως ο βορράς θα συμμετάσχει στον νότο. Αν υπάρξει τέτοια προσέγγιση είναι λάθος». είπε ο ίδιος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!