Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2020 με ρήτρα… ανάπτυξης
[Πρώτο Θέμα]: Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2020 με ρήτρα… ανάπτυξης

[Πρώτο Θέμα]: Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2020 με ρήτρα… ανάπτυξης

Οι δανειστές θα δεσμευτούν ότι αν η οικονομία πάει καλά θα χαμηλώσουν τους υψηλούς στόχους – «Ακόμη κι αν προβλεφτεί τέτοιο πλεόνασμα για το 2019 μπορεί να αλλάξει» δήλωσε ο Τζανακόπουλος, ενώ χθες ο Τσακαλώτος είχε, ματαίως, προτείνει μείωση στο 2,5%!
Ένας νέος οδυνηρός συμβιβασμός της κυβέρνησης με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, προετοιμάζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές στο ελληνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το σχέδιο που έχει τεθεί προς συμφωνία ξεπερνά κατά πολύ το “στενό” αντικείμενο της β’ αξιολόγησης, καθώς αφορά και στην επόμενη ημέρα του τρέχοντος μνημονίου, με την εκπόνηση του περίφημου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2018-2020. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο – εάν δεν το έχει κιόλας αποδεχθεί πλήρως – να συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα για το 2019 και το 2020 ύψους 3,5% επί του ΑΕΠ. Σημειωτέον ότι ήδη ο στόχος για το 2018 είναι συμφωνημένος στο ίδιο ύψος πρωτογενούς πλεονάσματος. Η απαίτηση για 3,5% τη διετία 2019-2020 περιγράφεται μεν στο μνημόνιο του Ιουλίου 2015, αλλά αποτελεί πρωτίστως θέση και αξίωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δείχνει να την επιβάλλει παρά την αντίθετη άποψη του ΔΝΤ, των Βρυξελλών και φυσικά της ελληνικής κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!