Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: H Toυρκία θέλει ένταση, η Λευκωσία δεν ακολουθεί και προχωρά τη γεώτρηση
[Πρώτο Θέμα]: H Toυρκία θέλει ένταση, η Λευκωσία δεν ακολουθεί και προχωρά τη γεώτρηση

[Πρώτο Θέμα]: H Toυρκία θέλει ένταση, η Λευκωσία δεν ακολουθεί και προχωρά τη γεώτρηση

Navtex από την Τουρκία για πέντε μήνες στην κυπριακή ΑΟΖ – Τούρκος υπ. Άμυνας: Είμαστε υπέρ της λύσης του Κυπριακού αλλά χωρίς υποχωρήσεις
Προκλητική θεωρεί η Λευκωσία την έκδοση της χθεσινής NAVTEX από την Τουρκία για δέσμευση μέρους των θαλάσσιων οικοπέδων 4,5,6 και 7 της ΑΟΖ, αλλά παράλληλα εκτιμά πως πρόκειται για κίνηση άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, αφού σε αυτή την περιοχή δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα.
Κυβερνητικοί κύκλοι στη Λευκωσία ανέφεραν πως δεν μπορεί να θεωρηθεί άνευ σημασίας, το γεγονός ότι η παράνομη NAVTEX της Τουρκίας έχει ισχύ ως τις 16 Δεκεμβρίου 2017, καθώς είναι γνωστό πως στη συγκεκριμένη περιοχή προγραμματίζονται έρευνες από ξένες εταιρείες με άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2018. Η Τουρκία με τη συγκεκριμένη ενέργεια παρανομεί και για αυτό το λόγο η Κύπρος θα εκδώσει αντι – NAVTEX καταγγέλλοντας την Τουρκία. Η Άγκυρα στα συγκεκριμένα τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ προβάλλει διεκδικήσεις υποστηρίζοντας ότι μέρος τους, της ανήκει. Ωστόσο οι απαιτήσεις της δεν βρίσκουν νομικό έρεισμα στο διεθνές δίκαιο και αυτό αποδεικνύεται και από την αδειοδότηση τεμαχίων από τη Κυπριακή Δημοκρατία, για έρευνες από μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών.
Το Barbaros μέχρι αυτή την ώρα πηγαινοέρχεται στα τεμάχια 6 και 7 χωρίς να προσεγγίζει ούτε τα χωρικά ύδατα της Κύπρου , ούτε το τεμάχιο 11 που γίνεται η γεώτρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!