Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Την πρώτη γυναικεία αγροτική φυλακή στον Ελεώνα Θηβών εγκαινίασε ο Κοντονής
[Πρώτο Θέμα]: Την πρώτη γυναικεία αγροτική φυλακή στον Ελεώνα Θηβών εγκαινίασε ο Κοντονής

[Πρώτο Θέμα]: Την πρώτη γυναικεία αγροτική φυλακή στον Ελεώνα Θηβών εγκαινίασε ο Κοντονής

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επέρριψε ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης να υλοποιήσουν, αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική
Δεν παρέλειψε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά τα εγκαίνια της πρώτης αγροτικής φυλακής γυναικών στον Ελεώνα Θηβών να επιρρίψει ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίες δεν είχαν την πολιτική βούληση να υλοποιήσουν, αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική.
Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της νέας φυλακής τόνισε ότι «σήμερα παραδίδουμε ένα εμβληματικό έργο» και προσέθεσε: «Οι αγροτικές φυλακές γυναικών, έρχονται να πληρώσουν τη συνταγματική επιταγή της ισότητας των φύλων, αφού μέχρι σήμερα λειτουργούσαν αντίστοιχες δομές μόνο για άνδρες».
Ακόμη, ο κ. Κοντονής ανέφερε: «Επιπλέον, αυτές οι δομές λειτουργούν πολλαπλώς προς όφελος των κρατουμένων: αφενός οι κρατούμενες λαμβάνουν ευεργετικό υπολογισμό ποινής και αφετέρου οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν τους δίνουν τα εφόδια για την επανένταξή τους μετά την αποφυλάκιση».
Όπως είπε ο κ. Κοντονής, αυτά τα σημαντικά έργα που η Κυβέρνηση υλοποιεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, όπως σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης, αγροτικές φυλακές, τα επαινούν οι Διεθνείς Οργανισμοί, που τόσα χρόνια κατήγγελλαν τη χώρα μας για τις συνθήκες στις φυλακές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!