Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Με την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου «φλερτάρει» ο Πιτέλα
[Πρώτο Θέμα]: Με την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου «φλερτάρει» ο Πιτέλα

[Πρώτο Θέμα]: Με την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου «φλερτάρει» ο Πιτέλα

Την ώρα που ο Μάρτιν Σουλτς αποχωρεί από την Ευρωβουλή για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην πατρίδα του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, ο Ιταλός πολιτικός διεκδικεί το αξίωμα με καλές πιθανότητες
Mε την θέση του Μάρτιν Σουλτς στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου «φλερτάρει» ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα.
Την ώρα που ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης αποχωρεί από την Ευρωβουλή για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην πατρίδα του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, ο Ιταλός πολιτικός διεκδικεί το αξίωμα με καλές πιθανότητες.
Η άτυπη συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για εκ περιτροπής ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά το ήμισυ δηλαδή της πενταετούς θητείας από τους Σοσιαλιστές και στο υπόλοιπο διάστημα από το Λαϊκό Κόμμα, μπορεί να «σπάει» με την υποψηφιότητα του Τζιάνι Πιτέλα, ωστόσο, κύκλοι του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος υπενθυμίζουν ένα άλλο σκέλος της.
Η συμφωνία μεταξύ Λαϊκού Κόμματος και Σοσιαλιστών προβλέπει ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν πρέπει να αναλάβει ταυτόχρονα την προεδρία και στα τρία κορυφαία θεσμικά όργανα της Ε.Ε. Έτσι, δεδομένου ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου , Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αντίστοιχα, προέρχονται από τους κόλπους του Λαϊκού Κόμματος, οι σοσιαλιστές τώρα υποστηρίζουν τώρα ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να παραμείνει σε αυτούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!