Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Την Κυριακή αρχίζει η μάχη για τα εργασιακά
[Πρώτο Θέμα]: Την Κυριακή αρχίζει η μάχη για τα εργασιακά

[Πρώτο Θέμα]: Την Κυριακή αρχίζει η μάχη για τα εργασιακά

Οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν αυξήσεις μισθών έως ότου η ανεργία μειωθεί στο 10% - Η καυτή ατζέντα του Οκτωβρίου περιλαμβάνει ομαδικές απολύσεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατώτατος μισθός και lock out
Κυριακή κοντή γιορτή για τις αλλαγές στα εργασιακά. Την ερχόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. θα ανοίξει η καυτή ατζέντα των εργασιακών. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να απομονώσει τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ που επιμένει στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στην περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και στην υπερίσχυση των ατομικών συμβάσεων.
Ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχεται ότι η αντιπαράθεση θα είναι σκληρή γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να κρατήσουν το ΔΝΤ στο πρόγραμμα αλλά ποντάρει σε ορισμένα «καλά χαρτιά» τα οποία ελπίζει ότι θα αναστρέψουν το κλίμα. Η πλευρά των δανειστών πάντως δε φαίνεται διατεθειμένη να λάβει υπόψη της το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων στα σημεία που έχει αντίθετη άποψη, κάτι που σημαίνει ότι κατ΄ουσίαν η διαπραγμάτευση θα αρχίσει από μηδενική βάση. Ο κ. Κατρούγκαλος που αναχωρεί αύριο για το Στρασβούργο θα «στηρίξει» την προσφυγή της ΓΣΕΕ κατά των ελληνικών Κυβερνήσεων η οποία εξετάζεται την Πέμπτη σε δημόσια ακρόαση ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων, αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου του Συμβουλίου της Ευρώπης, ύστερα από σχετικό αίτημα της Συνομοσπονδίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!