Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Με την επιβολή «γενικού κόφτη» ελπίζει σε συμφωνία εντός Δεκεμβρίου η κυβέρνηση
[Πρώτο Θέμα]: Με την επιβολή «γενικού κόφτη» ελπίζει σε συμφωνία εντός Δεκεμβρίου η κυβέρνηση

[Πρώτο Θέμα]: Με την επιβολή «γενικού κόφτη» ελπίζει σε συμφωνία εντός Δεκεμβρίου η κυβέρνηση

Αναζητά φόρμουλα συμβιβασμού για τα πρωτογενή πλεονάσματα, χωρίς ονομαστικοποίηση νέων μέτρων  
Την αίσθηση ότι βαδίζει ολοταχώς σε μία συμφωνία με τους δανειστές, με όποιο κόστος κι αν συνοδεύεται αυτή, εκπέμπει από το βράδυ της Πέμπτης η κυβέρνηση, θέλοντας να συγκρατήσει ένα νέο κύκλο συζητήσεων περί του κινδύνου να ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Η κυβέρνηση θέλει να προλάβει και τυχόν απογοήτευση των αγορών και του επενδυτικού κόσμου από μία μετρίων αποτελεσμάτων συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, όλπου το πιθανότερο είναι να γίνει απλώς το πρώτο βήμα και όχι να υπάρξει η πολυπόθητη συμφωνία, αφού ακόμη υπάρχουν κάποια ανοιχτά θέματα και κυρίως είναι σε τυπική εκκρεμότητα η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Η κυβέρνηση διαμήνυσε, δια «πηγών» της που απάντησαν στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί αβέβαιης αξιολόγησης, ότι «οι ανησυχίες του σε σχέση με την β’ αξιολόγηση τον διαβεβαιώνουμε ότι θα επιβεβαιωθούν. Η β’ αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα και με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που τόσο ο κος Μητσοτάκης αποστρέφεται»!
Η κυβέρνηση ήδη προχωρά στα μέτρα για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού για το 2018, ικανοποιώντας τουλάχιστον της ευρωπαϊκή πλευρά της τρόικας, ενώ απομένουν θέματα όπως οι ομαδικές απολύσεις και ο χειρισμός των συλλογικών συμβάσεων, ώστε να κλείσει η β’ αξιολόγηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!