Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 19 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Times: «Bots» και τρολ του ρωσικού Twitter επηρέασαν το δημοψήφισμα για το Brexit
[Πρώτο Θέμα]: Times: «Bots» και τρολ του ρωσικού Twitter επηρέασαν το δημοψήφισμα για το Brexit

[Πρώτο Θέμα]: Times: «Bots» και τρολ του ρωσικού Twitter επηρέασαν το δημοψήφισμα για το Brexit

σχεδόν 45,000 μηνύματα για το Brexit αναρτήθηκαν μέσα σε 48 ώρες κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016
Ανησυχίες για ρωσικό «δάκτυλο» πίσω από το δημοψήφισμα για το Brexit εκφράζει το Λονδίνο, όπως επισημαίνει δημοσίευμα των βρετανικών Times, το οποίο κάνει λόγο για «επιστράτευση» ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter που ενθάρρυναν την επιλογή της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχεδόν 45,000 μηνύματα για το Brexit αναρτήθηκαν μέσα σε 48 ώρες κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016.
Όπως αποδεικνύεται από τα στατιστικά των ερευνητών των πανεπιστημίων Σουόνσι και Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, περισσότεροι από 150.000 λογαριασμοί που προέρχονταν από τη Ρωσία και οι οποίοι προηγουμένως επικεντρώνονταν σε ζητήματα όπως η ουκρανική κρίση, έστρεψαν την προσοχή τους στο Brexit τις ημέρες του δημοψηφίσματος.
Μάλιστα, η ρωσική δραστηριότητα στο Twitter έφτασε στο αποκορύφωμά της στις 23 Ιουνίου, ημέρα του δημοψηφίσματος, και την επόμενη ημέρα, οπότε και ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα.
Πολλά από τα μηνύματα αυτά προέρχονταν από ρομπότ λογισμικού (bots), δηλαδή αυτοματοποιημένους λογαριασμούς που «ανεβάζουν» κατά συρροήν tweets καθημερινά, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Τα μηνύματα αυτά φέρονται να διαβάστηκαν εκατομμύρια φορές από πολλούς χρήστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!