Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Τηλεοπτικές άδειες: Τροπολογίες, ΣτΕ και ΕΣΡ κρίνουν το «μαύρο»
[Πρώτο Θέμα]: Τηλεοπτικές άδειες: Τροπολογίες, ΣτΕ και ΕΣΡ κρίνουν το «μαύρο»

[Πρώτο Θέμα]: Τηλεοπτικές άδειες: Τροπολογίες, ΣτΕ και ΕΣΡ κρίνουν το «μαύρο»

Μπρος-πίσω πανικού από την κυβέρνηση – Το δραματικό παρασκήνιο μετά την κατάθεση της τροπολογίας Παππά και την παρέμβαση Βούτση
Στην πιο κρίσιμη εβδομάδα μπαίνει από αύριο η διαδικασία αδειοδότησηςτων τηλεοπτικών σταθμών που αναδείχθηκαν υπερθεματιστές στον σχετικό διαγωνισμό.
Η κυβέρνηση επιμένει ότι ο σχετικός νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, προωθώντας μάλιστα μια δέσμη τροπολογιών προς ψήφιση στη Βουλή, δημιουργώντας οικονομική ασφυξία στους μη αδειοδοτημένους σταθμούς και θεσπίζοντας παράλληλα οικονομικά προνόμια για όσους από αυτούς εξασφάλισαν άδεια. Ταυτόχρονα θα επιχειρήσει την Τετάρτη να επιτύχει τον διορισμό νέας σύνθεσης στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) , νομοθετώντας όμως και τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) για να μην παρεμποδιστεί η αδειοδότηση από τη μη στελέχωση του ΕΣΡ. Και όλα αυτά ενώ κυβέρνηση και κανάλια αναμένουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που καλείται να αποφασίσει επί της αντισυνταγματικότητας ή μη του σχετικού νόμου. Η κυβέρνηση κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής τη δέσμη των τροπολογιών με τις οποίες θεσπίζονται και οι τελευταίες διατάξεις για την οριστική αδειοδότηση των σταθμών που επικράτησαν στον διαγωνισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!