Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Θεσσαλονίκη: Εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής στον προσφυγικό καταυλισμό της πρώην Softex
[Πρώτο Θέμα]: Θεσσαλονίκη: Εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής στον προσφυγικό καταυλισμό της πρώην Softex

[Πρώτο Θέμα]: Θεσσαλονίκη: Εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής στον προσφυγικό καταυλισμό της πρώην Softex

Οι περισσότεροι πρόσφυγες εγκατέλειψαν προς άγνωστη κατεύθυνση τον καταυλισμό – Τραγικές οι συνθήκες διαβίωσης για όσους έμειναν πίσω
Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει ο καταυλισμός προσφύγων στις εγκαταστάσεις της πρώην Softex στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκκενώθηκε προ ολίγων ημερών από την πλειοψηφία των αλλοδαπών που διαβιούσαν εκεί.
Όπως είναι εμφανές από το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί, η κατάσταση, όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, έχει αρχίσει να ομαλοποιείται, μετά τις συνεχείς χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, που «έντυσαν» τις σκηνές στα λευκά.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βρύσες και οι τουαλέτες δεν έχουν νερό ακόμα κι έτσι οι πρόσφυγες που έχουν απομείνει στον καταυλισμό, προμηθεύονται περίπου 1,5 λίτρο την ημέρα.
Κάποιες σκηνές έχουν καταρρεύσει, ενώ στον καταυλισμό μπήκαν συνεργεία καθαρισμού, προκειμένου να συμμαζέψουν την κατάσταση. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες προσπαθούν όπως-όπως να «μπαλώσουν» τα σπιτάκια τους ακόμη και με ξύλα, ωστόσο, καθώς δεν έχουν ρεύμα, αναγκάζονται να κάνουν… αυτοσχέδιες καλωδιώσεις.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, βέβαια, είναι αυτό της ασφάλειας, καθώς στον καταυλισμό, όπου παίζουν παιδιά, οι φράχτες είναι κομμένοι και ακριβώς από πίσω υπάρχει ποτάμι, ενώ στα 200 μέτρα είναι οι αφύλαχτες γραμμές των τρένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!