Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: The Hub: Το κέντρο που στηρίζει τους πρόσφυγες στη Λέρο
[Πρώτο Θέμα]: The Hub: Το κέντρο που στηρίζει τους πρόσφυγες στη Λέρο

[Πρώτο Θέμα]: The Hub: Το κέντρο που στηρίζει τους πρόσφυγες στη Λέρο

Το «The Hub» δεν είναι μόνο ένας χώρος για μάθηση, αλλά και ένας χώρος για δημιουργικότητα και ένταξη στο κοινωνικό σύνολο 
Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη ως αντίδοτο στην κρίση που μας περιβάλει, είναι ο ορισμός του «The Hub», του κέντρου προσφύγων στη Λέρο.
Το «The Hub» δεν αφορά μόνο τους πρόσφυγες αλλά είναι και κέντρο ανέργων και μειονεκτούντων μελών της κοινότητας της Λέρου.
Η ύπαρξη πάνω από 600 προσφύγων στη Λέρο, οι οποίοι περίμεναν εάν η αίτηση τους για άσυλο θα ήταν επιτυχής ή αν θα αναγκαζόντουσαν να επιστρέψουν στην Τουρκία ή ακόμη και στην πατρίδα τους, δημιούργησε την ανάγκη για βοήθεια και στήριξη προς τους ανθρώπους αυτούς.
Η αναμονή για έγκριση ασύλου, η οποία φαίνεται ατελείωτη δημιουργεί απογοήτευση και κατάθλιψη σ’ αυτούς τους ανθρώπους και η ύπαρξη βοήθειας κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.
Ο χρόνος που αυτοί οι άνθρωποι είχαν μια παραγωγική και δραστήρια ζωή αυξάνεται καθημερινά και, αναπόφευκτα, η απώλεια του σπιτιού, της οικογένειας, του πολιτισμού και της ταυτότητάς των ανθρώπων αυτών, είναι τεράστια, ενώ ο αγώνας που καλούνται να δώσουν καθημερινός και μεγάλος.
Τα παραπάνω ευαισθητοποίησαν μία μερίδα ατόμων στη Λέρο, οι οποίοι δημιούργησαν το «The Hub».
Στο «The Hub» οι πρόσφυγες μπορούν να μάθουν διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, να αναπτύξουν τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες τους και να μάθουν νέες δεξιότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!