Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Η Tερέζα Μέι δεν έχει «μόνο ένα πλάνο» για το Brexit
[Πρώτο Θέμα]: Η Tερέζα Μέι δεν έχει «μόνο ένα πλάνο» για το Brexit

[Πρώτο Θέμα]: Η Tερέζα Μέι δεν έχει «μόνο ένα πλάνο» για το Brexit

Το “modus operandi” της May, κατακρίνεται συνεχώς από τις επιχειρήσεις και τις χρηματαγορές αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους της, αφού κανείς δεν ξέρει πού θέλει η ίδια να οδηγήσει την μετα-Brexit Βρετανία
Αποτελεί το μεγαλύτερο ερώτημα της Βρετανικής πολιτικής σκηνής: Ποιό είναι το μυστικό πλάνο της για το Brexit; Οι συνεργάτες της λένε πως αυτή η ερώτηση είναι λάθος.
Η May δέχεται ολοένα και αυξανόμενη πίεση για να αποκαλύψει το πρόγραμμά της. Παρόλα αυτά το γεγονός πως έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό της για την μετά-Brexit εποχή ή ένα μυστικό σχέδιο, είναι -σύμφωνα με δύο συνεργάτες της- λάθος. Αντιθέτως, η May μελετά το πού στέκεται αυτή τη στιγμή και πώς μπορεί να προχωρήσει προς τα εμπρός.
Το “modus operandi” της May, κατακρίνεται συνεχώς από τις επιχειρήσεις και τις χρηματαγορές αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους της, αφού κανείς δεν ξέρει πού θέλει η ίδια να οδηγήσει την μετα-Brexit Βρετανία. Ο Donald Tusk, μάλιστα, είχε αναφέρει πως η Βρετανία αντιμετωπίζει δύο επιλογές: hard Brexit ή καθόλου Brexit.
Η ανησυχία έγκειται στο ότι η May θέλει να λάβει τον απόλυτο έλεγχο της μετανάστευσης τη στιγμή που ρισκάρει το χωρίς-δασμούς εμπόριο μεταξύ της χώρας της και της υπόλοιπης ΕΕ, κάτι που προφανώς και έχει ρίξει την ισοτιμία της στερλίνας σε χαμηλό 30 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!