Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Σε τεχνική συμφωνία «δια χειρός» ΔΝΤ σέρνουν την Ελλάδα
[Πρώτο Θέμα]: Σε τεχνική συμφωνία «δια χειρός» ΔΝΤ σέρνουν την Ελλάδα

[Πρώτο Θέμα]: Σε τεχνική συμφωνία «δια χειρός» ΔΝΤ σέρνουν την Ελλάδα

Προς έκτακτο Eurogroup στις 19 Δεκεμβρίου – Φόβος για νέα σκληρά μέτρα – Παραμένουν ένα μεγάλο «αγκάθι» τα εργασιακά
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας «ήπιας συμφωνίας» στο Eurogroup της Δευτέρας ή, ακόμα και σε ένα έκτακτο το οποίο προγραμματίζεται -σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές των θεσμών- προς τις 19 Δεκεμβρίου, καθώς οι Ευρωπαίοι θέλουν να μπει δυνατά στην διαπραγμάτευση και το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεν θα μετάσχει η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ , εξέλιξη που προοιωνίζεται πως δεν επίκειται άμεσα κλείσιμο συνολικής συμφωνίας. Άλλωστε, όπως έλεγε χθες η ίδια πηγή, «το Ταμείο θα συζητήσει για τα σενάρια συμμετοχής του στο Διοικητικό του Συμβούλιο, όταν θα έχουμε συμφωνία για τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνει η 2η αξιολόγηση , σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις του Ταμείου».
Ενώ όμως η Αθήνα ήταν που (από την εποχή Βαρουφάκη ήδη) επιζητούσε την ενεργό ανάμειξη του ΔΝΤ, για να το θέσει απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους στα θέματα του χρέους, η συμμετοχή του στη σύνταξη του τεχνικούMνημονίου δημιουργεί κίνδυνο να θέσει επιτακτικά πιέσεις για πρόσθετα νέα μέτρα, εφόσον θελήσει τελικά να τα μην «σπάσει» με το Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!