Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Το ταξίδι της Αγίας Ελένης από τη Βενετία στην Αθήνα
[Πρώτο Θέμα]: Το ταξίδι της Αγίας Ελένης από τη Βενετία στην Αθήνα

[Πρώτο Θέμα]: Το ταξίδι της Αγίας Ελένης από τη Βενετία στην Αθήνα

Το ιερό σκήνωμα θα βρίσκεται στον ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω μέχρι 15 Ιουνίου- Επίσκοπος Αγαθάγγελος: «Οι νέοι δίνουν το μήνυμα» – Χάρης Κονιδάρης (εκπρόσωπος Τύπου Αρχιεπισκόπου) : «Το γεγονός αυτό καθαυτό αναδεικνύει την πνευματική και πολιτισμική ταυτότητα της Ευρώπης»
Ελληνικό χρώμα έδωσε στη Βενετία η πομπή που βγήκε την περασμένη Κυριακή από τη βασιλική του Αγίου Μάρκου με την μπάντα Di Tessera της Βενετίας να σκορπά τις νότες στην περίφημη πλατεία και στα κανάλια . Εκατοντάδες τουρίστες και πιστοί είδαν για πρώτη φορά το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης να βγαίνει εκτός Βενετίας, για να μεταφερθεί στην Ελλάδα. Η αποστολή από την Ελλάδα μαζί με τη μεταφορά του ιερού λειψάνου της μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου μετέφερε και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου με τα Αχραντα Πάθη του Χριστού που φυλάσσεται και αυτό στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.
Ο επικεφαλής της αποστολής, γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, είπε στο ‘Πρώτο Θέμα” ότι η μεταφορά των ιερών λειψάνων στην Αθήνα αποτελεί “αντίσταση στην παρακμή. Όπως επισημαίνει ο Επίσκοπος Αγαθάγγελος μεγάλη είναι η προσέλευση νέων ανθρώπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που παίρνουν ένα μήνυμα ελπίδας ενώ προχθές το βράδυ κατέφθασαν και τρία πούλμαν με φοιτητές από την Σερβία και την πόλη που γεννήθηκε ο μεγάλος Κωνσταντίνος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!