Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: TAP: Ένας «Αγωγός Καλής Ενέργειας»
[Πρώτο Θέμα]: TAP: Ένας «Αγωγός Καλής Ενέργειας»

[Πρώτο Θέμα]: TAP: Ένας «Αγωγός Καλής Ενέργειας»

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG), το ευρωπαϊκό σκέλος του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου που θα μεταφέρει αέριο από την Κασπία Θάλασσα στην ΕΕ, περνάει από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, 550χλμ. από τα συνολικά 878χλμ. του ΤΑΡ διασχίζουν τις τρεις βόρειες Περιφέρειες της χώρας (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία).
Αναγνωρίζοντας τη σημασία της φιλοξενίας των τοπικών κοινοτήτων, ο ΤΑΡ επιλέγει να λειτουργεί ως «Αγωγός Καλής Ενέργειας» και καλός γείτονας. Διαθέτει λοιπόν εθελοντικά €32 εκατ. σε ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, σχεδιασμένο σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες από όπου διέρχεται, ώστε οι επενδύσεις να ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες.
Οι προτάσεις των τοπικών αρχών και φορέων αξιολογούνται ως προς τη βιωσιμότητα και αναπτυξιακή τους προοπτική, με βάση 4 στρατηγικούς άξονες:
* συμβολή στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
* ενίσχυση των μέσων βιοπορισμού.
* βελτίωση δεξιοτήτων και ικανοτήτων μέσω εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.
* υποστήριξη της περιβαλλοντικής διαχείρισης και διατήρησης της βιοποικιλότητας.
60 δράσεις ολοκληρωμένες ή σε εξέλιξη
Στην παρούσα φάση, έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη 60 πρωτοβουλίες ανά τη Βόρεια Ελλάδα – είτε μεγάλα διαπεριφερειακά προγράμματα είτε εστιασμένες δράσεις στις 13 περιφερειακές ενότητες από τις οποίες διέρχεται ο ΤΑΡ.
Στα διαπεριφερειακά προγράμματα εντάσσεται η πρωτοβουλία ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ που αφορά σε Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας: 90 περίπου ασθενοφόρα, οχήματα καθαριότητας και πολιτικής προστασίας, δασικά και εκχιονιστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!