Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Tageszeitung: Καταλονία όπως… Ελλάδα;
[Πρώτο Θέμα]: Tageszeitung: Καταλονία όπως… Ελλάδα;

[Πρώτο Θέμα]: Tageszeitung: Καταλονία όπως… Ελλάδα;

Η εφημερίδα του Βερολίνου σχολιάζει τις αποσχιστικές τάσεις των Καταλανών κάνοντας έναν παραλληλισμό με το δημοψήφισμα των Ελλήνων το 2015 και την «απόλυτη υποταγή» που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας
Η εφημερίδα του Βερολίνου “Tageszeitung” σχολιάζει σε άρθρο της τις αποσχιστικές τάσεις των Καταλανών κάνοντας έναν παραλληλισμό με τις περιπτώσεις των Ελλήνων στο δημοψήφισμα του 2015, όπου είχε τεθεί ζήτημα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη , και των Σκωτσέζων με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2014.
Για την “Tageszeitung” δεν θα υπάρξει απόσχιση της Καταλονίας . “Όπως οι Σκωτσέζοι και οι Έλληνες, έτσι και οι Καταλανοί θα διστάσουν να αλλάξουν το “status quo”. Ο φόβος να οδηγηθούν σε ένα νέο νόμισμα είναι μεγάλος. Οι Σκωτσέζοι θέλησαν να παραμείνουν στη βρετανική λίρα, οι Έλληνες φοβήθηκαν να επιστρέψουν στη δραχμή και οι Καταλανοί δεν θα θελήσουν να τυπώσουν δικές τους πεσέτες”.
Αναφερόμενη στην Ελλάδα, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι “το καλοκαίρι του 2015 οι ψηφοφόροι αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να υποκύψουν άλλο στο πρόσταγμα της τρόικας. Όμως λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε ακριβώς αυτό: την απόλυτη υποταγή. Οι πολίτες δεν του κράτησαν όμως κακία για αυτήν τη στροφή 180 μοιρών, αντιθέτως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!