Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Στουρνάρας: Τα τρία αγκάθια που απειλούν την ελληνική οικονομία
[Πρώτο Θέμα]: Στουρνάρας: Τα τρία αγκάθια που απειλούν την ελληνική οικονομία

[Πρώτο Θέμα]: Στουρνάρας: Τα τρία αγκάθια που απειλούν την ελληνική οικονομία

Οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ανάκαµψη της οικονοµικής δραστηριότητας που ξεκινά από το β’ εξάµηνο, ωστόσο οι κίνδυνοι για την πορεία της οικονομίας παραμένουν
Η έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων με τους εταίρους για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, το ”ξεκαθάρισμα” των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η επιτάχυνση της εφαρμογής του προγράμματος είναι τα τρία σημαντικότερα ”ανοικτά” ζητήματα για την ελληνική οικονομία.
Οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ανάκαµψη της οικονοµικής δραστηριότητας που ξεκινά από το β’ εξάµηνο του 2016 και συνεχίζεται τα έτη 2017 και 2018, ωστόσο οι κίνδυνοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας παραμένουν.
Αυτά επισημαίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρας, επίσημος ομιλητής στο σημερινό δείπνο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για την πορεία του Ελληνικού Τουρισμού.
Ο κ. Στουρνάρας, όπως μεταδίδει το newmoney.gr, αναφέρει ότι τυχόν καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και ιδιαίτερα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων θα περιορίσει την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα την αναζωπύρωση της αβεβαιότητας, την υπονόμευση του κλίματος εμπιστοσύνης και την εξασθένηση των προοπτικών οριστικής εξόδου από την κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!