Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Στον «Συνήγορο του καταναλωτή» για τα κόκκινα δάνεια
[Πρώτο Θέμα]: Στον «Συνήγορο του καταναλωτή» για τα κόκκινα δάνεια

[Πρώτο Θέμα]: Στον «Συνήγορο του καταναλωτή» για τα κόκκινα δάνεια

«Για να επιλύονται οι υποθέσεις που αφορούν τα δάνεια πρέπει οι προτάσεις που γίνονται ιδίως εκ μέρους των τραπεζών να είναι ρεαλιστικές και βιώσιμες »
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώθηκε από τον “Συνήγορο του Καταναλωτή” και τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), με θέμα ”Η διαμεσολάβηση στην υπηρεσία του πολίτη-καταναλωτή: Οι διαφορετικές πτυχές της, η εμπειρία, οι τεχνικές και οι λύσεις”.
Την έναρξη έκανε ο κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, Συνήγορος του Καταναλωτή, ο οποίος εξήρε τον θεσμό της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών και αναφέρθηκε στην υπέρ-δεκαετή εμπειρία της Ανεξάρτητης Αρχής τονίζοντας: «Ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει διαμεσολαβήσει σε δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις καταναλωτικών διαφορών οι οποίες στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν επιλυθεί. Για την Αρχή κάθε υπόθεση είναι σημαντική και ο χειρισμός της εξατομικευμένος. Την περίοδο αυτή ιδιαίτερη έξαρση παρουσιάζουν τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια». Η εμπειρία, μας έδειξε ότι προκειμένου να επιλύονται οι υποθέσεις που αφορούν τα δάνεια πρέπει οι προτάσεις που γίνονται ιδίως εκ μέρους των τραπεζών να είναι ρεαλιστικές και βιώσιμες , ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες των δανειοληπτών-καταναλωτών. Άλλως δεν θα υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα σε αυτή την κρίσιμη και για τους πολίτες και για τις τράπεζες διαδικασία».
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, γενικός γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ, αναφέρθηκε στη σημασία της διαμεσολάβησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η συνεργασία του Συνηγόρου του Καταναλωτή με τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) αποτελεί μια θεσμική σύμπραξη για την ενίσχυση και την προώθηση των εξωδικαστικών μορφών επίλυσης των διαφορών στην κοινωνία και τη διάχυση των θετικών συνεπειών και των βασικών αρχών του θεσμού της διαμεσολάβησης στον πολίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!