Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Στον αέρα η προστασία της πρώτης κατοικίας
[Πρώτο Θέμα]: Στον αέρα η προστασία της πρώτης κατοικίας

[Πρώτο Θέμα]: Στον αέρα η προστασία της πρώτης κατοικίας

Δεν έχουν δώσει το πράσινο φως οι δανειστές – Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία συζήτηση με το κουαρτέτο –  Μονομερείς ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο την αξιολόγηση, λένε πηγές που γνωρίζουν τις διαθέσεις των θεσμών
Στον αέρα βρίσκεται η πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, την οποία κάτω από την αφόρητη πίεση της κοινωνικής αναταραχής η κυβέρνηση έσπευσε να προαναγγείλει ότι προωθεί νομοθετικά. Η κυβερνητική πρωτοβουλία φαίνεται ότι έπεσε στο τραπέζι εξυπηρετώντας περισσότερο επικοινωνιακές ανάγκες, η τύχη της όμως είναι αβέβαιη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για τα κυβερνητικά σχέδια.
Εν όψει της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση που ξεκινά την Τρίτη, αλλά προφανώς και του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σε εξέλιξη, οι θεσμοί τηρούν πολιτική χαμηλών τόνων περιμένοντας να πληροφορηθούν για τις κυβερνητικές προθέσεις από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας. Οι δανειστές πάγια παρουσιάζουν μεγάλη δυσανεξία τόσο για μονομερείς όσο και για οριζόντιες ενέργειες. Θεωρούν ότι η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που επηρεάζει τα δημόσια έσοδα είναι ένα σημαντικό θέμα, το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να τεθεί υπόψη τους και να συζητηθεί με την ελληνική πλευρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!