Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Στο ΣτΕ και την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προσέφυγε ο Ο.Α.Σ.Θ. και ο πρώην πρόεδρος του
[Πρώτο Θέμα]: Στο ΣτΕ και την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προσέφυγε ο Ο.Α.Σ.Θ. και ο πρώην πρόεδρος του

[Πρώτο Θέμα]: Στο ΣτΕ και την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προσέφυγε ο Ο.Α.Σ.Θ. και ο πρώην πρόεδρος του

Ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να «παγώνει» την όλη διαδικασία διάλυσης του Ο.Α.Σ.Θ. και σύστασης νέου φορέα συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη, με επωνυμία  «Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Α.Ε.»
Στην αντεπίθεση πέρασε τόσο ο Ο.Α.Σ.Θ., όσο και τρία μέλη του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου και παράλληλα μέτοχοι του υπό εκκαθάριση Οργανισμού.
Ζητούν από τον προεδρεύοντα του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντιπρόεδρο Ιωάννη Γράβαρη με προσωρινή διαταγή του να «παγώσει» την όλη διαδικασία εκκαθάρισης του εν λόγω Οργανισμού και την μεταβίβαση των μετοχών του στη νέα εταιρεία που συστάθηκε και θα λειτουργήσει από τον Δεκέμβριο του 2019. Επίσης, ζητούν σε δεύτερο στάδιο να ανασταλούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για την εκκαθάριση, κ.λπ. του Οργανισμού και σε τρίτο στάδιο να ακυρωθούν.
Πέρα από την σφοδρή κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ και της Κυβέρνησης για το διορισμό του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, στη θέση του προέδρου του νέου Ο.Α.Σ.Θ., το όλο ζήτημα έχει προσλάβει και δικαστικές προεκτάσεις, τόσο ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσο και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Κατ΄ αρχάς, να επισημανθεί ότι με το νόμο 4482/2017 τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία ο Ο.Α.Σ.Θ., λύθηκε μονομερώς η σύμβαση που είχε συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο, του αφαιρέθηκε το προνόμιο το οποίο του είχε παραχωρηθεί για αποκλειστική εκτέλεση του αστικού συγκοινωνιακού έργου σταθερής επίγειας τροχιάς στην συμπρωτεύουσα. Ακόμη, όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του Ο.Α.Σ.Θ. περιήλθε στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα.
Με τον ίδιο νόμο ταυτόχρονα συστάθηκε δημόσια επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα με την επωνυμία «Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Α.Ε.» (Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε.), όπως επίσης συστάθηκε και η θυγατρική της εταιρεία «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.» (Α.ΣΥ.Θ. Α.Ε.).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!