Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Στο ΣτΕ κρίνεται η συνταγματικότητα συγκρότησης των επιτροπών προσφύγων
[Πρώτο Θέμα]: Στο ΣτΕ κρίνεται η συνταγματικότητα συγκρότησης των επιτροπών προσφύγων

[Πρώτο Θέμα]: Στο ΣτΕ κρίνεται η συνταγματικότητα συγκρότησης των επιτροπών προσφύγων

Ζητείται να κριθούν αντισυνταγματικές οι υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τη συγκρότηση και τις συνθέσεις των επιτροπών
Ως αντισυνταγματική να ακυρωθεί μια σειρά υπουργικών αποφάσεων που αφορούν τη συγκρότηση, τις συνθέσεις, κ.λπ. των ανεξάρτητων επιτροπών προσφύγων, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας δύο οργανώσεις- Σωματεία και ένας σύριος ο οποίος δεν θέλει να επαναπροωθηθεί στην Τουρκία.
Ειδικότερα, στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Δημοσθένης Πετρούλιας και εισηγήτρια η πάρεδρος Ευσταθία Σκούρα) συζητήθηκαν σήμερα οι προσφυγές του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, της Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών και ενός Σύριου που έχει διαταχθεί η επαναπροώθησή του στην Τουρκία.
Με τις προσφυγές τους ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες συγκροτήθηκαν νέες ανεξάρτητες επιτροπές προσφυγών, ορίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας τους και ορίστηκαν τα πρόσωπα που τις συγκροτούν.
Οι οργανώσεις, κ.λπ. υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες ανεξάρτητες επιτροπές προσφύγων είναι αντισυνταγματικές καθώς το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη συμμετοχή εν ενεργεία δικαστών, ενώ παράλληλα η επιλογή των δικαστών (Διοικητικοί Εφέτες) έγινε από το γενικό Επίτροπο Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων και όχι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ή μετά από κλήρωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!