Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Στο «σφυρί» το όπλο με το οποίο ο Βερλαίν κόντεψε να σκοτώσει τον Ρεμπώ
[Πρώτο Θέμα]: Στο «σφυρί» το όπλο με το οποίο ο Βερλαίν κόντεψε να σκοτώσει τον Ρεμπώ

[Πρώτο Θέμα]: Στο «σφυρί» το όπλο με το οποίο ο Βερλαίν κόντεψε να σκοτώσει τον Ρεμπώ

Ο πυροβολισμός σήμανε το τέλος της ερωτικής σχέσης ανάμεσα στους δύο Γάλλους ποιητές και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και τη διετή φυλάκιση του 29χρονου τότε Βερλαίν
Το περίστροφο, με το οποίο ο Πωλ Βερλαίν τραυμάτισε τον Αρθούρο Ρεμπώ ένα απόγευμα του Ιουλίου 1873 στις Βρυξέλλες, θα διατεθεί προς πώληση στις 30 Νοεμβρίου σε πλειστηριασμό που θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Κρίστις στο Παρίσι, έγινε σήμερα γνωστό από τον εν λόγω οίκο δημοπρασιών.
Στις 10 Ιουλίου 1873, στις 2 το μεσημέρι, σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου της οδού Μπρασέρ στις Βρυξέλλες, ήχησαν δύο πυροβολισμοί. Ο Βερλαίν, 29 ετών τότε, πυροβολεί τον κατά 11 χρόνια νεώτερό του Ρεμπώ. Μια σφαίρα τραυματίζει τον νεαρό πάνω από την άρθρωση του καρπού. Η άλλη εξοστρακίζεται πάνω στο τζάκι και καταλήγει σ’ έναν τοίχο. Πρόκειται για τους διασημότερους πυροβολισμούς της γαλλικής λογοτεχνίας.
Σήμαναν το τέλος της ερωτικής σχέσης ανάμεσα στους δύο Γάλλους ποιητές. Ο συγγραφέας των «Poemes saturniens» θα συλληφθεί, θα δικαστεί και θα καταδικαστεί τον Αύγουστο του 1873 σε δύο χρόνια φυλακή.
Το όπλο του εγκλήματος είναι ένα περίστροφο έξι σφαιρών και διαμετρήματος 7 χιλιοστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!