Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Στην πόρτα εξόδου οι Αζέροι για το ΔΕΣΦΑ;
[Πρώτο Θέμα]: Στην πόρτα εξόδου οι Αζέροι για το ΔΕΣΦΑ;

[Πρώτο Θέμα]: Στην πόρτα εξόδου οι Αζέροι για το ΔΕΣΦΑ;

Αν αρνηθούν την παράταση της εγγυητικής ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα και στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αφού η ολοκλήρωση πώλησης του ΔΕΣΦΑ αποτελεί προαπαιτούμενο
Από τα χείλη των Αζέρων κρέμεται το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αναμένει την απάντηση των επενδυτών για παράταση ή μη της εγγυητικής της Socar για τον ΔΕΣΦΑ, που λήγει σήμερα, προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες. Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης τελικά δεν τετραγώνισε τον κύκλο, όπως ανέφερε, και ως εκ τούτου εξετάζει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση ναυαγίου της πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ, η οποία συμπληρώνει 3,5 χρόνια αναμονής, μετά τη λήξη του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2013.
Τις τελευταίες ώρες είναι έντονη η φήμη ότι οι Αζέροι και Ιταλοί επενδυτές (Socar, Snam) θα αρνηθούν την παράταση της εγγυητικής, επιθυμώντας να αποχωρήσουν, δημιουργώντας πρόβλημα και στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αφού η ολοκλήρωση πώλησης του ΔΕΣΦΑ αποτελεί προαπαιτούμενο. Το ενδεχόμενο ναυάγιο, εκτός από την αξιολόγηση, αποτελεί πλήγμα στην επενδυτική εικόνα της χώρας, ενώ διαταράσσει και τις σχέσεις της χώρας με τους Αζέρους,αλλά και άλλα ενεργειακά σχέδια, όπως είναι ο αγωγός TAP, μέτοχος του οποίου είναι η SOCAR. Αυτή τη στιγμή η ελληνική πλευρά επεξεργάζεται εναλλακτικά σχέδια, σε περίπτωση που ναυαγήσει η επένδυση που ίσως είναι άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού ή διατήρηση του 51% του ΔΕΣΦΑ από το Δημόσιο και πώληση του υπόλοιπου σε στρατηγικό επενδυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!