Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Πρώτο Θέμα]: Στην… Ιρλανδία ο Ρονάλντο για να γλυτώσει φόρους!
[Πρώτο Θέμα]: Στην… Ιρλανδία ο Ρονάλντο για να γλυτώσει φόρους!

[Πρώτο Θέμα]: Στην… Ιρλανδία ο Ρονάλντο για να γλυτώσει φόρους!

Ο φορολογικός παράδεισος του Ρονάλντο φαίνεται ότι είναι στην… Ιρλανδία. Η εταιρία που χειρίζεται την εικόνα του, το ποσοστό που πληρώνει επί των εσόδων του σε φόρους και η τοποθέτηση ανθρώπου από το περιβάλλον του Πορτογάλου.
Ισπανικό δημοσίευμα, επικαλείται έγγραφα των Football Leaks και αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε κινήσεις για φοροαποφυγή.
Συγκεκριμένα, η «El Confidencial» τονίζει ότι ο Πορτογάλος είχε εταιρία στην Ιρλανδία (χώρα που έχει από τα χαμηλότερο ποσοστά εταιρικού φόρου στην Ευρώπη)με την ονομασία Multisports & Image Management Limited και συστάθηκε το 2004 στο Δουβλίνο, από έναν δικηγόρο ονόματι Άντι Κουίν.
Η εν λόγω εταιρία, από το 2012 έχει εξουσιοδοτηθεί να διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της εικόνας και ό,τι άλλο φέρει την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω ρεπορτάζ. Πάντως, αυτό που γίνεται ξεκάθαρο στο σημόσίευμα είναι πως ο «CR7» δεν έχει κληθεί από τις Αρχές της Ισπανίας, με την υποψία ότι φοροδιαφεύγει, χωρίς να πληρώσει τους φόρους του στην Ισπανία ή στην Ιρλανδία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην οποία διέμενε.
Πάντως, η «El Confidencial» αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό, μιας κι ο φόρος που πληρώνει στην Ιρλανδία είναι μόλις 12,5%, δηλαδή μικρότερο και από το μισό του φόρου που πληρώνουν στην Ισπανία.
Εκπρόσωπός του πάντως, μιλώντας στο εν λόγω Μέσο έκανε σαφές ότι δεν συντρέχει καμία παρατυπία και πως ο Ρονάλντο είναι καθόλα συνεπής στις υποχρεώσεις του ως προς τις οικονομικές Αρχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!