Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Σταθάκης: Στο Eurogroup η άμεση υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για το χρέος
[Πρώτο Θέμα]: Σταθάκης: Στο Eurogroup η άμεση υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για το χρέος

[Πρώτο Θέμα]: Σταθάκης: Στο Eurogroup η άμεση υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για το χρέος

Αισιόδοξος ο υπουργός ότι θα ξεκινήσει η υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup του περασμένου Μαΐου
Την πεποίθησή του ότι το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στο Eurogroup του Μαΐου για την ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.
Όπως τόνισε από το βήμα του Economist, στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα συζητηθεί η άμεση υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων και θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις. Θα ανοίξει, έτσι, όπως είπε, ο δρόμος και για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ζητούμενο όλων αυτών των παρεμβάσεων είναι να προσδιοριστεί ένα καθαρό «μονοπάτι» για την εξυπηρέτηση του χρέους και την πορεία των δημόσιων οικονομικών τα επόμενα χρόνια.
Ο υπουργός ανέφερε ότι τα νέα από το μέτωπο της οικονομίας είναι ενθαρρυντικά και καταγράφουν μία σημαντική μεταστροφή του οικονομικού κλίματος.
«Στόχος της κυβέρνησής μας παραμένει πάντοτε η μετάβαση από μία διαδικασία ανάκαμψης σε μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Στον πυρήνα αυτής της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης βρίσκεται το περιβάλλον και η ενέργεια. Όλες κι όλοι αναγνωρίζουν το ειδικό βάρος αμφότερων στην οικονομία» είπε ο κ. Σταθάκης
Παράλληλα, τόνισε ότι ο κλάδος της ενέργειας αποτελεί τη βάση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ο ίδιος μία ολοκληρωμένη αγορά με τις δικές της δυναμικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!