Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Στασινός (ΤΕΕ): «Παράθυρο» για νέα γενιά αυθαιρέτων με το ν/σ Σταθάκη
[Πρώτο Θέμα]: Στασινός (ΤΕΕ): «Παράθυρο» για νέα γενιά αυθαιρέτων με το ν/σ Σταθάκη

[Πρώτο Θέμα]: Στασινός (ΤΕΕ): «Παράθυρο» για νέα γενιά αυθαιρέτων με το ν/σ Σταθάκη

Προβληματική η διάταξη για την έκδοση οικοδομικής άδειας με ευθύνη του μηχανικού – Πού αλλού διαφωνεί το ΤΕΕ
Μια νέα γενιά αυθαιρέτων κινδυνεύει να δημιουργήσει διάταξη του νομοσχεδίου για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Γιώργο Στασινό, προβληματική κρίνεται η ρύθμιση που προβλέπει την έκδοση οικοδομικής άδειας με ευθύνη του μηχανικού για κατασκευές μέχρι 2.000 τ.μ. κατοικίας και ως 1.000 τ.μ. για ειδικά κτήρια.
«Συμφωνώ με τη φιλοσοφία της ρύθμισης, όμως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της», δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους και εξήγησε ότι ο λόγος είναι ότι σήμερα οι μηχανικοί δεν έχουν στα χέρια τους τα ψηφιακά εργαλεία με όλα τα δεδομένα ενός ακινήτου και κάθε περιοχής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ο κίνδυνος για αστοχίες και αυθαιρεσίες «από τις οποίες θα επωφεληθούν επιτήδειοι της αγοράς και θα δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος αυθαιρέτων κατασκευών».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των μηχανικών, ένα χαρτί από το δασαρχείο μπορεί να είναι άκυρο επειδή έχει αλλάξει μία διάταξη της νομοθεσίας και τέτοιου είδους αλλαγές υπάρχουν πολλές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!